Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Uniți pentru renașterea Filarmonicii

  Un grup de oameni de cultură din Rusia, Israel și din țara noastră s-a mobilizat în jurul unei idei nobile – de renaștere a clădirii Filarmonicii Naționale a Moldovei. Potrivit noi.md, declarația a fost făcută de către cunoscutul showman și moderatorul de ceremonii, deținător al Ordinului de Onoare, Pavel Duganov.

  Deținătorul Ordinului de Onoare al Republicii Moldova, Pavel Duganov, a declarat, într-un mesaj video, postat pe rețelele de socializare că, după incendiul de la Filarmonica Națională, lumea muzicală și culturală din Moldova a suferit o mare tragedie.

  Pavel Duganov, showman, moderator de ceremonii, deținător al Ordinului de Onoare al RM

  „Desigur, la fel ca și autoritățile țării, noi nu putem sta deoparte de această tragedie îngrozitoare. Pe lângă ajutorul statului sau al unor organizații, un grup de persoane din Moldova, Rusia și Israel a decis să acorde ajutor și să creeze un fond public de susținere a Filarmonicii, clădirea căreia a fost distrusă în incendiu. Scopul principal al acestui fond este atragerea persoanelor importante care au legătură directă sau indirectă cu Moldova, cu arta, muzica, tradițiile sale.”

  Duganov a amintit că sunt mulți oameni în întreaga lume care prețuiesc mult Republica Moldova, iar renașterea patrimoniului cultural al țării ar fi o idee minunată.

  Pavel Duganov, showman, moderator de ceremonii, deținător al Ordinului de Onoare al RM

  „Noi pledăm pentru crearea unui templu modern al artei, cu o infrastructură unică, acustică, scene și săli, realizate după ultimele tehnologii, pentru ca Filarmonica să joace în culori noi, să devină Alma Mater a întregii vieți culturale a țării noastre” –

  Potrivit lui Duganov, primul care a susținut inițiativa a fost de muzicianul și compozitorul rus, Vladimir Presneakov, al cărui discurs l-a prezentat în postarea video.

  Vladimir Presneakov, muzician și compozitor din Rusia

  «Cu durere în suflet am aflat că incendiul a distrus o perlă a culturii nu doar a Moldovei, dar a întregii lumi culturale, Filarmonica Națională a Moldovei».

  În data de 24 septembrie, un incendiu devastator a cuprins Filarmonica Națională a Moldovei. Flăcările au mistuit aproape 70 % din edificiul de cultură.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020