Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Ungaria se pregătește de ridicarea restricțiilor în acest weekend

  Ungaria va ridica majoritatea restricțiilor aflate încă în vigoare, inclusiv interdicția de a circula pe timpul nopții, imediat ce țara va atinge pragul de cinci milioane de vaccinați în acest weekend, a anunțat vineri premierul Viktor Orban, potrivit Reuters.

  Purtarea măștii în public nu va mai fi obligatorie, adunările de până la 500 de persoane vor fi permise în aer liber, iar evenimentele în spații închise vor putea fi organizate pentru cei care dețin adeverință de vaccinare, a spus Orban la postul public de radio.

  „Asta înseamnă că am învins al treilea val al pandemiei”, a declarat Viktor Orban, adăugând că e timpul „să spunem adio măștilor” în lorurile publice.

  Ungaria este singura țară din UE care a aprobat vaccinuri din Rusia și China înainte ca acestea să fie aprobate de Agenția Europeană a Medicamentului.

  Acest lucru i-a permis să atingă una dintre cele mai ridicate rate de vaccinare din UE, jumătate din populația de aproximativ 10 milioane de cetățeni fiind vaccinată cu cel puțin o doză.

  Activitatea economică este reluată deja aproape în totalitate în Ungaria, inclusiv hoteluri, restaurante, teatre, cinematografe, săli de fitness și terenuri de sport.

  Economia Ungariei a scăzut cu 5% anul trecut, iar Orban, care va avea alegeri electorale anul viitor, afirmă că PIB-ul țării ar putea crește anul acesta peste previziunile de 4,3% făcute de guvernul actual.

  digi24.ro

  TOP 24 de ore

  Facebook

  LUMEA

  Ungaria vrea să achiziționeze 700 de milioane de metri cubi de gaze naturale în plus față de contractele existente, iar o parte din acestea...

  LUMEA

  Guvernul Ungariei a declarat stare de urgenţă energetică şi a aprobat un plan de şapte măsuri în planul energiei, care va intra în vigoare...

  LUMEA

  Plafonul introdus de autorităţile ungare la preţul carburanţilor ar trebui ridicat deoarece va conduce, „mai devreme sau mai târziu”, la o penurie în aprovizionare,...

  LUMEA

  Grupul energetic ungar MOL a anunţat că va limita începând de astăzi la 50 de litri de combustibil pe zi cantitatea pe care o...

  Copyright © 2021