Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Ungaria se pregătește de ridicarea restricțiilor în acest weekend

  Ungaria va ridica majoritatea restricțiilor aflate încă în vigoare, inclusiv interdicția de a circula pe timpul nopții, imediat ce țara va atinge pragul de cinci milioane de vaccinați în acest weekend, a anunțat vineri premierul Viktor Orban, potrivit Reuters.

  Purtarea măștii în public nu va mai fi obligatorie, adunările de până la 500 de persoane vor fi permise în aer liber, iar evenimentele în spații închise vor putea fi organizate pentru cei care dețin adeverință de vaccinare, a spus Orban la postul public de radio.

  „Asta înseamnă că am învins al treilea val al pandemiei”, a declarat Viktor Orban, adăugând că e timpul „să spunem adio măștilor” în lorurile publice.

  Ungaria este singura țară din UE care a aprobat vaccinuri din Rusia și China înainte ca acestea să fie aprobate de Agenția Europeană a Medicamentului.

  Acest lucru i-a permis să atingă una dintre cele mai ridicate rate de vaccinare din UE, jumătate din populația de aproximativ 10 milioane de cetățeni fiind vaccinată cu cel puțin o doză.

  Activitatea economică este reluată deja aproape în totalitate în Ungaria, inclusiv hoteluri, restaurante, teatre, cinematografe, săli de fitness și terenuri de sport.

  Economia Ungariei a scăzut cu 5% anul trecut, iar Orban, care va avea alegeri electorale anul viitor, afirmă că PIB-ul țării ar putea crește anul acesta peste previziunile de 4,3% făcute de guvernul actual.

  digi24.ro

  SOCIAL

  Potrivit edilului, scopul este de a evita aglomerațiile în policlinici și a reuși să ajutăm cât mai multă lume.

  SOCIAL

  În Republica Moldova am putea ajunge la peste 10 mii de infectări cu COVID-19 pe zi. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Ala...

  POLITICA

  Șase deputați au lipsit astăzi de la ședința Legislativului fiind infectați cu COVID-19.

  SOCIAL

  Municipiul Chișinău și raionul Ialoveni sunt de astăzi sub cod roșu de COVID-19. Agenția Națională pentru Sănătate Publică a actualizat lista localităților, în funcție...

  Copyright © 2021