Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Ungaria, împotriva imixtiunilor

  Ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, a criticat dur implicarea șefului Delegației UE la Chișinău în alegerile prezidențiale din Republica Moldova. Szijjártó a calificat acțiunile lui Peter Michalko drept lipsă de respect față de cetățenii Moldovei.

  Ministrul Afacerilor Externe și Comerțului al Ungariei, Péter Szijjártó, care se află într-o vizită de lucru la Chișinău, a vorbit despre importanța cooperării interstatale, în special, în perioada pandemiei. Oficialul a remarcat că la baza cooperării ar trebui să fie respectul reciproc. Potrivit ministrului de Externe ungar, comportamentul șefului delegației UE în Moldova nu se încadrează în aceastră categorie.

  Péter Szijjártó, ministrul Afacerilor Externe și Comerțului al Ungariei

  “Dacă vorbim de respect reciproc, intervenția în treburile interne ale altui stat nu are loc. Modul în care s-a comportat șeful Delegației UE în timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale din Republica Moldova nu se încadrază în acest respect reciproc.”

  Péter Szijjártó a felicitat autoritățile din țara noastră pentru organizarea cu succes a alegerilor prezidențiale și a declarat Moldova poate conta și pe viitor pe sprijinul Ungariei. Peter Michalko nu a comentat deocamdată declarațiile lui Szijjártó.

  a-tv.md

  Copyright © 2020