Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Undă verde reformării Justiției

  Curtea Constituțională a avizat pozitiv proiectul prezentat de Guvern privind modificarea Legii Supreme care prevede reformarea sistemului judecătoresc al Republicii Moldova. Avizul Înaltei Curți este definitiv și nu poate fi supus niciunei căi de atac.

  Domnica Manole, președintele CC

  „Acest proiect vizează schimbarea și completarea unor puncte din partea 9 a Constituției – sistemul judiciar. Scopul proiectului este consolidarea acestei puteri și a independenței judecătorilor”

  Magistrații Înaltei Curți au menționat că proiectul de lege pentru modificarea Constituției Republicii Moldova, aprobat prin Hotărârea Guvernului Chicu, din 30 septembrie 2020, respectă condițiile de revizuire a Constituției și poate fi prezentat spre examinare Parlamentului. Documentul poate fi adoptat de Parlament după cel puțin șase luni de la data prezentării inițiativei, iar avizul Curții este definitiv și nu poate fi supus niciunei căi de atac. Și Consiliul Europei a confirmat, în luna septembrie, că proiectul de lege referitoar la sistemul judecătoresc este în conformitate cu avizele recente ale Comisiei de la Veneția.

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2020