Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Un ultim sunet de clopoțel

  Pentru elevii din toată țara azi răsună ultimul sunet de clopoțel. Înainte îi așteaptă primele examene serioase din viața lor iar astăzi este ziua amintirilor și a despărțirii de școală. Echipa noastră de filmare a participat la careul solemn în unul din liceele din capitală. Iar ce a ieșit, vedeți în continuare.

  O zi plină de emoții și mult așteptată pentru absolvenți. Pentru ei, azi în școlile din țară răsună ultimul clopoțel. În acest an, spre încântarea atât a elevilor cât și profesorilor, anul acesta au avut loc careurile solemne. Cu toate acestea, sărbătoarea nu a fost la fel ca în anii de dinaintea pandemiei de coronavirus. Prezenți la serbare, au fost doar elevii claselor absolvente, a patra, a noua și a doisprezecea. Ba mai mult, ei azi nu au fost însoțiți de părinți, însă totuși alături de profesori care i-au îndrumat în toți anii de școală.

  Irina Iakimkina, diriginte clasă absolventă, Liceul Teoretic Vasile Lupu, or. Chișinău

  „Îmi pare foarte rău că nu m-am apropiat mai mult, mai ales în ultimii doi ani cu clasa a 12-a umanist. Sper că vor trece cu succes examenele de absolvire vor primi o diplomă de absolvire și vor zbura din cuibul nostru, fiecare pe drumul său . „

  Mulți elevi de clasa a XII-a și-au reținut cu greu emoțiile. Modul obișnuit de viață programat minut cu minut – cu lecții, recreații și teme – s-a încheiat. Astăzi își amintesc de prima zi când s-au așezat în băncile școlii, au primit prima notă de doi și și-au făcut primii prieteni.

  «Senzația că acum începe viața serioasă, Îmi doresc, dar totuși voi tânji după cei 12 ani, niște emoții de nedescris „

  „Ne-a fost foarte dor de școală. Înțelegem că acestea sunt ultimele zile când stai în bancă și e puțin trist. Dacă anul trecut am fost în clasa a unsprezecea și nu ne-am gândit atât de mult că nu vom mai veni la școală, acum situația e alta. ”

  „Totul la fel ca în cântece: primii prieteni, primele greșeli. Este un sentiment extraordinar, cu adevărat să ne dăm seama că acesta este sfârșitul. Sper ca după absolvire să ne întâlnim în continuare cu profesorii. „

  Însă pentru mulți absolvenți acesta nu este sfârșitul și aceasta deoarece înainte îi așteaptă examenele.

  „Deocamdată, nu-mi pot descrie sentimentele deoarece urmează încă examene, astfel încât să ne întoarcem aici și poate că ne vom mai vizita profesorii.”

  Absolvenții s-au ales cu felicitări și cuvinte de bine atât de la elevii din clasa I, cât și de la întregul cadru didactic al liceului.

  Irina Vîpolzova, director Liceul Teoretic ”Vasile Lupu”

  „Dragi absolvenți clasa a IV-a a trecut deja primele examene în viață, clasele a IX-a și a XII-a urmează. În numele întregii comunități a liceului, vă dorim să treceți cu succes aceste examene, să demonstrați tot ce ați învățat de-a lungul anilor și, cel mai important, să vă realizați în viitor planurile și visele pentru o viață fără de griji „

  Iar punctul culminant al serbării a fost un superb vals pregătit de absolvenții liceului.

  Iar pe final, ultimul sunet de clopoțel. Acum anii de școală rămân în trecut, rămân doar o amintire.

  a-tv.md

  Telegram channel

  Facebook

  Copyright © 2021