Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Un taifun însoţit de ploi torenţiale ameninţă Japonia

  Un taifun însoţit de ploi torenţiale şi vânturi puternice se îndrepta miercuri spre insula principală a Japoniei, informează DPA.

  Meteorologii au avertizat cu privire la producerea de inundaţii, alunecări de teren şi ieşirea râurilor din matcă în estul şi nord-estul Japoniei, în contextul în care taifunul Dolphin este aşteptat să se apropie de Tokyo şi de zonele înconjurătoare în cursul zilei de joi.

  Ochiul furtunii se afla miercuri la circa 230 de kilometri sud-vest de insula Hachijo, aflată la sud de Tokyo, la ora prânzului (03:00 GMT), îndreptându-se spre nord-est cu 20 de km/oră, însoţit de rafale de 162 km /oră, potrivit Agenţiei meteorologice nipone.

  La începutul acestei luni, taifunul Haishen a adus ploi abundente şi vânturi devastatoare asupra insulei sudice Kyushu, lăsând în urma sa trei morţi, alţi trei dispăruţi şi peste 100 de răniţi.

  O altă furtună, taifunul Maysak, a lovit sudul Japoniei cu câteva zile mai devreme.Trecerea sa a făcut sute de răniţi şi a provocat răsturnarea unui cargobot transportând 43 de membri ai echipajului şi circa 5.800 de vite de pe insula Amami Oshima.

  Doar doi membri ai echipajului filipinez au fost salvaţi şi zeci de cadavre de vaci au fost văzute plutind în zona naufragiului.

  agerpres.ro

  Facebook

  LUMEA

  Un cutremur cu magnitudinea preliminară 6,1 şi revizuită la 5,9, care a zguduit joi seară regiunea Tokyo, s-a soldat cu circa 20 de răniţi,...

  LUMEA

  Guvernul nipon a confirmat, joi, intenţia sa de a introduce o nouă stare de urgenţă sanitară pe toată durata Jocurilor Olimpice de la Tokyo....

  SOCIAL

  Patru membri ai echipajului unei nave cargo eşuate în mijlocul unui taifun care s-a abătut asupra Filipinelor au fost găsiţi morţi miercuri, crescând numărul...

  LUMEA

  Un vulcan din sud-vestul Japoniei a erupt, aruncând pietre pe o rază de aproape un kilometru, ceea ce condus la ridicarea nivelului de alertă...

  Copyright © 2021