Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Un sistem de alertă care ajută la localizarea copiilor dispăruți a fost lansat în Moldova

  Un sistem de alertă care ajută la localizarea copiilor dispăruți a fost lansat în Moldova de către compania Meta.

  Potrivit unui comunicat remis presei, în cazul dispariției unui copil, Meta va distribui o alertă AMBER persoanelor din zonele în care el a fost văzut ultima dată.

  Alertele vor include informații detaliate și o fotografie a copilului.

  Astfel, oamenii vor putea să vadă alerta și mai târziu, pentru detalii scăpate din vedere inițial și, mai important, să o distribuie prietenilor.

  „Moldova este a 26-a țară în care Meta lansează această funcție. Suntem mândri să colaborăm cu Inspectoratul General de Poliție al Republicii Moldova pentru a aduce AMBER Alert la dispoziția locuitorilor țării, pentru a ajuta copiii și familiile acestora. Atunci când un copil este dat dispărut, cel mai important lucru pe care îl putem face este să transmitem informații publicului cât mai repede posibil. Prin intermediul alertelor AMBER de pe Facebook și Instagram, care oferă informațiile corecte persoanelor potrivite, într-un timp scurt, sperăm să reunim copiii dispăruți cu familiile lor,”  a declarat Emily Vacher, director Trust & Safety la Meta.

  Subdiviziunea de poliție responsabilă de declanșarea alertei, transmite către compania Meta un mesaj e-mail care cuprinde descrierea scurtă și una desfășurată a cazului, însoțită de imaginea foto și descrierea copilului, după caz și a suspectului.

  Recepționarea mesajului de către Meta este realizată în regim 24/7 la o adresă e-mail dedicată. Datele pot fi ulterior completate și actualizate la necesitate.

  Compania Meta publică imediat alerta către utilizatorii rețelelor de socializare Facebook și Instagram din Republica Moldova în rază de 160 km de la locul dispariției copilului. În acest sens, toți utilizatorii rețelelor sociale Facebook și Instagram primesc alerta sub formă de notificare cu o scurtă descriere a cazului. Alerta rămâne activă în rețelele Facebook și Instagram timp de 24 de ore sau până la momentul anulării înainte de scurgerea perioadei de 24 de ore.

  În cazul anulării alertei, subdiviziunea de poliție responsabilă transmite către compania Meta un mesaj e-mail corespunzător, cu descrierea scurtă a rezultatelor.

  Menționăm că anual, în Republica Moldova în medie 800 copii părăsesc domiciliul sau alte forme de plasament.

  Doar în primele 6 luni ale anului 2022, peste 600 de copii au practicat fuga voluntară de acasă sau centrele de plasament.

  ipn.md

  Facebook

  SOCIAL

  În Republica Moldova, incidența cancerului de sân, în anul 2021, a constituit 31,7 cazuri la 100 mii populație sau 1123 de cazuri, fiind unul...

  SOCIAL

  Potrivit prognozei meteorologilor, miercuri, 5 octombrie, se așteaptă cer variabil pe tot teritoriul țării. Termometrele vor arăta până la +18 grade pe timp de...

  SOCIAL

  Potrivit prognozei meteorologilor, marți, 4 octombrie, se așteaptă cer variabil pe tot teritoriul țării. Termometrele vor arăta până la +18 grade pe timp de...

  SOCIAL

  Pentru astăzi meteorologii prognozează cer variabil și vreme răcoroasă. În centrul țării se așteaptă ploi. În nordul ţării, termometrele vor indica +15…+18°C, în centru...

  Copyright © 2021