Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Un set de propuneri

  Opoziţia parlamentară vine cu o serie de măsuri menite să reducă prețul pentru cele mai importante produse petroliere. Una din inițiativele Blocului Comuniștilor și Socialiștilor este de a reduce cu 50% a cotei accizelor pentru anul curent și scutirea de TVA la importul carburanților. Propunerile au fost anunțate de vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea. El susține că acestea vor avea un impact pozitiv atât asupra bunăstării cetățenilor de rând, cât și asupra activității fermierilor și agenților economici din țară.

  În cadrul unei conferințe de presă, Batrîncea a declarat că odată cu implementarea acestor măsuri, prețul la combustibil ar putea scădea cu până la 7 lei.

  Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului, deputat, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor

  «O reducere cu 50% ar însemna o reducere de 1,5 lei pentru un litru de motorină și 3,54 de lei la benzină. Dacă vorbim despre eliminarea accizelor pentru anul curent, ar duce la o micșorare a prețului cu 4.50 lei la motorină și 4,62 de lei la benzină. În mediu am putea micșora prețul cu 6-7 lei».

  Autorii inițiativei mai spun că măsurile propuse vor avea un impact pozitiv asupra cetățenilor țării. Vlad Batrîncea a explicat că un preț mai mic la combustibil presupune și un preț mai avantajos la produse autohtone. Totodată se vor micșora cheltuielile fermierilor, iar proprietarii de automobile vor respira mai ușor.

  Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului, deputat, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor

  „Nu ne propunem să creăm piedici în colectarea banilor la buget. Această măsură vine să sprijine fermierii care urmează să înceapă anul agricol și au nevoie de combustibil la un preț rezonabil. Acest lucru va avea un impact pozitiv și asupra antreprenorilor. Astfel, prețurile la produsele autohtone vor fi mai mici și vom deveni compititivi în comparație cu mărfurile importate”

  Batrîncea a declarat că inițiativele pe care le propun, au la bază calcule concrete și nu declarații populiste, iar la elaborarea lor au participat experți în afaceri și domeniul fiscal.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021