Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Un semnal de alarmă

  Tergiversarea procesului de numire a unui nou viceprim-ministru pentru reintegrare, influențează negativ respectarea drepturilor omului în regiunea transnistreană. Opinia aparține directorului Asociației Promo-Lex, care spune că a trecut mai mult de o lună deja, de când Kulminski și-a dat demisia și în acest sens, au făcut un apel către autorități.

  Ion Manole, director executiv Asociația Promo-Lex

  „De peste o lună de zile nu avem o persoană în această funcție principală, în ce privește situația și problemele din stânga Nistrului. Lipsa acestei nominalizări, în această importantă funcție, are un impact negativ asupra situației asupra respectării dreptului omului în stânga Nistrului”.

  Acesta a solicitat autorităților să grăbească procesul de identificare a unei candidaturi la funcția de viceprim-ministru pentru Reintegrare, care să răspundă tuturor cerințelor.

  Ion Manole, director executiv Asociația Promo-Lex

  „Pe această cale vrem să facem apel către autorități, ca să grăbească acest proces, să încerce în măsura posibilităților ca aceste proceduri să fie transparente și să implice actorii relevanți în vederea nominalizării unei persoane competente”.

  Amintim că la data de 5 noiembrie, Vlad Kulminski a anunțat că demisionează. Motivul invocat de principalul negociator al Republicii Moldova în procesul de reglementare transnistreană a fost de ordin personal. Am încercat să luăm legătura cu reprezentanții Guvernului pentru un comentariu la acest subiect, nimeni însă nu a răspuns apelurilor noastre.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021