Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Un seism cu magnitudinea 5,8 s-a produs în estul Indoneziei

  Un seism cu magnitudinea 5,8 s-a produs miercuri în largul Insulelor Moluce, însă nicio alertă de tsunami nu a fost deocamdată emisă, a anunţat Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), citat de AFP.

  Cutremurul de pământ s-a produs la ora locală 01:43 (04:43 GMT) în Marea Banda, la aproximativ 70 de kilometri sud-est de Amahai, principalul oraş de pe insula Ceram.

  Indonezia este afectată cu regularitate de seisme şi erupţii vulcanice, din cauza situării sale în „Cercul de foc al Pacificului”, unde mai multe plăci tectonice intră în coliziune.

  Populaţia din arhipelagul indonezian a rămas marcată de seismul din 26 decembrie 2004, cu magnitudinea 9,1, produs în largul coastelor insulei Sumatra, care a provocat un tsunami devastator şi a cauzat moartea a 220.000 de persoane în întreaga regiune, din care 170.000 doar în Indonezia.

  Acel seism a fost una dintre cele mai ucigaşe catastrofe naturale înregistrate vreodată.

  agerpres.ro

  LUMEA

  Vulcanul Sinabung din provincia indoneziană Sumatra de Nord a erupt de două ori luni, expulzând coloane de cenuşă cu o înălţime de până la...

  LUMEA

  Cel puţin 157 de persoane au murit şi alte câteva zeci sunt date dispărute în urma inundaţiilor şi alunecărilor provocate de ciclonul tropical Seroja...

  LUMEA

  O explozie urmată de un incendiu la o rafinărie din provincia indoneziană Java de Vest a rănit 20 de oameni şi a necesitat evacuarea...

  LUMEA

  Doi vulcani de pe insule separate din Indonezia au erupt marţi, trimiţând în atmosferă coloane de cenuşă, informează DPA.

  Copyright © 2021