Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Un pod deosebit la Telecentru

  Podul de la telecentru a căpătat culoare. Pictura murală cu elementele brandului de țară, „Pomul Vieții” a fost inaugurată astăzi. Rezultatul final a fost unul pe așteptările organizatorilor, dar și a primarului general, Ion Ceban, prezent la eveniment.

  Lucrarea a fost realizată în cadrul campaniei naționale de relansare a turismului intern #NeamPornit. Pictura murală este realizată pe zidurile de sub pod, pe o suprafață de aproximativ 3.800 de metri pătrați, iar pentru execuția acesteia au fost utilizate circa 3,3 tone de vopsea. Lucrările au fost îndeplinite timp de 37 de zile de artistul muralist Dmitri Potapov, împreună cu echipa sa, desemnat câștigător al concursului de profil, lansat de Pretura sectorului Centru.

  Dmitrii Potapov, pictor muralist

  «Foarte mulți oameni din regiune și nu numai, treceau, se opreau, aduceau ceva de mâncat, apă. Îmi părea foarte bine că societatea respectă faptul că ceva se face pentru a schimba spațiul în care noi toți locuim».

  Prezent la eveniment, primarul general, Ion Ceban, a adus mulțumiri agenților economici care s-au implicat în implementarea proiectului, menționând că pictura murală din cartierul Telecentru reprezintă o lucrare inedită, un concept turistic care vine să celebreze tradițiile noastre cu experiențe autentice neexplorate.

  Ion Ceban, primar de Chișinău

  «Este un proiect care, acum câteva săptămâni de zile nu eram sigur dacă poate fi așa, sau nu. Vreau să vă zic că mie îmi place foarte mult, mai ales îmi place pe timp de noapte. Și în continuare vom susține proiecte frumoase pentru Chișinău și suntem deschiși pentru orice colaborare în acest sens».

  Pentru evitarea vandalizării picturii murale, au fost instalate și camere de supraveghere, iar pentru a oferi o imagine spectaculoasă pe timp de noapte, au fost instalate mai multe becuri led. Municipalitatea își propune în fiecare weekend, în acest loc să se desfășoare mai multe evenimente publice. Inițiativa va demara chiar în această sâmbătă. Lucrarea a fost realizată de către agenția de investiții în parteneriat cu primăria Chișinău, iar costul a fost de circa 300 000 de lei. Cheltuielile au fost acoperite de către agenții economici, iar municipalitatea nu a cheltuit bani din buget.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020