Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Un oraș mai verde

  Peste 100 de puieți au fost plantați astăzi, la Chișinău, în cadrul unei inițiative lansate de către președintele Turciei. Acțiunea s-a desfășurat pe strada Albișoara. Concomitent cu țara noastră, proiectului s-au aliniat și reprezentanți din alte 30 de state.
  Din cauza restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19, cei 120 de arbori plantați în preajma lacului de pe strada Albișoara au fost cumpărați din țara noastră.
  Gürol Sökmensüer, ambasadorul Turciei în Republica Moldova:

  “În cadrul acestui eveniment, vom planta 120 de puieți dintre care 40 de salcie și 80 de frasini. + 07:20 -07:29 Sperăm să depășim perioada pandemiei, să ne revedem din nou deja anul viitor și să plantăm mai mulți pomi, dar în cadrul celei de-a treia ediții a campaniei.”

  Potrivit ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, în acest an, în țara noastră s-au desfășurat acțiuni de împădurire pe 20 mii de hectare de teren. Astfel, în total, au fost plantați 12 milioane de puieți.
  Ion Perju, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului:

  “Efectele pozitive a creșterii suprafețelor de pădure, parcurilor, a îmbunătățirii climatului arată încă odată că este responsabilitatea nu doar a fiecărei țări în parte, dar și a fiecărui cetățean.”

  Primarul Ion Ceban a declarat că autoritățile locale își doresc să transforme orașul Chișinău în una dintre cele mai verzi și ecologice capitale din Europa.
  Ion Ceban, primar general de Chișinău:

  “Suntem interesați să ne alăturăm acestei inițiative frumoase a Excelenței sale, președintelui Turciei. + 16:53-17:03 Inițiativa este caracteristică pentru noi, un oraș care vrea să redevină cea mai verde capitală din Europa.”

  Campania „Aer pentru Viitor, Aer pentru Globul Pământesc” s-a desfășurat pentru prima dată anul trecut, sub egida președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, și a fost lansată simultan în 81 de provincii ale Turciei.

  a-tv.md

  Telegram channel

  Facebook

  Copyright © 2021