Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Un nou scuar în capitală

  Chișinăul se recuperează după un deceniu de stagnare și își reîntoarce titlul de „oraș verde„. În curând în inima capitalei, va apărea un nou scuar. Acesta este amenajat la intersecția străzilor Ivan Zaikin și Sfântul Andrei din sectorul Rîșcani. Lucrarile de reabilitare vor fi finalizate în toamna acestui an. Acestea presupun un spațiu verde îngrijit, instalarea unui mobilier urban modern și trotuare noi. În prezent, acest loc se află într-o stare degradabilă iar singura lui atracție este un teren de joacă, instalat recent.

  Scuarul de la intersecția străzilor Ivan Zaikin și Sfântul Andrei va fi dat în exploatare în aproximativ două luni. Anunțul vine din partea vicepreședintelui fracțiunii municipale PSRM, Alexandr Odințov, și a fost făcut în timpul întâlnirii cu emeritul sportiv rus, Alexandr Karelin. Proiectul de reabilitare a scuarului presupune instalarea iluminatului stradal, a mobilierului urban și a unei sculpturi a luptătorului Ivan Zaikin cu o înălțime de trei metri.

  Alexandr Odințov, consilier PSRM în CMC

  «În jurul monumentului vor fi gravați luptătorii care au vreo legătură cu țara noastră și s-au remarcat prin realizările sale».

  La rândul său, triplul campion olimpic la luptele greco-romane, Alexandr Karelin a remarcat că inaugurarea scuarului va avea loc în momentul potrivit. Karelin s-a referit la faptul că în anul 2021, luptătorii din țările CSI celebrează două evenimente de bază, unul dintre care este împlinirea a 150 de ani de la nașterea lui Ivan Podubnîi, unul dintre cei mai mari rivali ai luptătorului Ivan Zaikin. Totodată, este marcată trecerea a 45 de ani de la victoria obținută de echipa de luptători sovietici la turneul sportiv de la Montreal.

  Alexandr Karelin

  «Ceilalți concurenți voiau să ocupe măcar un loc în cadrul turneului, iar echipa URSS, formată din sportivi de diferite naționalități, a luat șapte medalii de aur, două de argint și una de bronz».

  Lucrările de reabilitare a scuarului sunt sponsorizate de către un agent economic. Scuarul va fi inaugurat în luna septembrie, curent.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021