Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Un nou scuar

  Încă un pas spre dezvoltarea infrastructurii Chișinăului. La începutul lunii aprilie, în sectorul Botanica al capitalei au început lucrările de reabilitare în scuarul de pe strada Trandafirilor 15. Anterior, aici a fost amplasată și o piatră în memoria dezastrului de la Cernobîl. Astăzi, Pretura intenționează să înlocuiască monumentul cu un nou piedestal și să îmbunătățească teritoriul din apropiere.

  Dezvoltarea proiectului pentru reconstrucția scuarului de pe strada Trandafirilor a început în urmă cu patru luni. Astăzi lucrările sunt în plină desfășurare, în una din aceste zile, baza de beton pentru noul piedestal va fi gata, după care muncitorii vor începe așezarea plăcilor. Proiectul prevede de asemenea, și conservarea istorică a acestui teritoriu. Anterior aici era o amplasată o piatră memorială în memoria victimelor de la Cernobâl.

  Iurie Vitneanschii, vicepretor, sectorul Botanica

  „Vom avea un monument diferit de ce a fost, va fi aici un piedestal mare de mai multe niveluri, acum pregătirea pentru turnarea cimentului este aproape finalizată. Aici sunt planificate mai multe abordări ale monumentului și o cale de acces a mijloacelor de transport”

  Lucrările mari și importante se planifică a fi finalizate cât mai curând.

  Iurie Vitneanschii, vicepretor, sectorul Botanica

  „Anul acesta, pe 26 aprilie, marcăm o altă dată deja aniversară, așa că pentru acest eveniment, pentru această dată, încercăm să finalizăm lucrările. Pe 26 aprilie, este planificată inaugurarea, intenționăm să facem un eveniment, desigur, în conformitate cu toate măsurile de siguranță. „

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021