Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Un nou maraton de vaccinare va fi organizat la sfârșitul acestei săptămâni

  Primăria municipiului Chișinău și Ministerul Sănătății, Muncii şi Protecției Sociale vor organiza la sfârșitul acestei săptămâni, în incinta Palatului Republicii, maratonul vaccinării.

  Фото: Кирилл Брага / РИА Новости

  Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat astăzi că, începând de vineri, 28 mai, ora 9.00, timp de trei zile, autoritățile publice locale împreună cu Ministerul Sănătății vor organiza maratonul vaccinări.

  Edilul capitalei a făcut apel către chișinăuieni să se imunizeze, adăugând că „deși statisticile din ultimele săptămâni ne arată că avem o scădere considerabilă a numărului de infectări cu coronavirus, nu este timpul relaxării”. „Vă rog să vă responsabilizați pentru vaccinare, vă așteptam la orice centru şi punct de vaccinare, indiferent de locul de trai şi de viza de reşedinţă”, a solicitat Ceban.

  Primarul a specificat că pentru revenirea la normalitate, la viața fără restricții, este nevoie ca locuitorii municipiului Chișinău să fie vaccinați în proporție de 70 – 80 la sută.

  În perioada 21-23 mai, un maraton similar a fost organizat de către Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” și Asociația Studenților şi Rezidenților în Medicină din Moldova, cu suportul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și Consiliului Rectorilor din Moldova.

  Un număr de 4068 de cetățeni s-au imunizat în cadrul evenimentului. Conform organizatorilor, în cele 54 de ore de maraton au fost utilizate 2500 de doze de vaccin Pfizer, peste o mie de doze de ser AstraZeneca și câteva sute de doze de Sinopharm. Oamenii au putut să se vaccineze non-stop în baza buletinului de identitate și au venit în număr mare din întreaga țară, nu doar din capitală.

  moldpres.md

  LUMEA

  Turcia va relaxa din restricțiile impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului, a anunțat președintele țării, luni, după ce numărul de cazuri noi a scăzut până...

  SOCIAL

  „Apă-Canal Chişinău” va întrerupe temporar furnizarea apei potabile miercuri 23 iunie, orele 09.00 - 23.00. Va fi deconectată apa pe str. Bucuriei, 13A, 20,...

  SOCIAL

  Marșul pentru susținerea familiei tradiționale, la care au participat azi zeci de mii de tinere familii, reprezentanți ai bisericii și alți doritori, demonstrează că...

  SOCIAL

  În mai multe localități din țară se desfășoară Marșul Familiei, organizat la inițiativa Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

  Copyright © 2021