Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Un nou maraton al vaccinării

  Un nou maraton al vaccinării a fost organizat în acest weekend de primăria Chișinău împreună cu Ministerul Sănătății. Potrivit autorităților, un număr mare de persoane au venit să facă rapelul, dar și un număr impunător și-au făcut imunizarea cu prima doză.

  Oleg Crudu, director, Centrul de vaccinare

  «Au fost efectuate 31 de linii autonome, capacitatea maximă la orele de vârf a fost de 800-1000 de vaccinări per oră. La ora actuală avem sub 3000 de pacienți vaccinați dintre care aproape 400 au primit doza primară de Astrazeneca».

  La maraton, au fost antrenate în jur de 200 de cadre medicale care chiar de ziua lor Profesională au venit să imunizeze cetățenii. La maraton a fost prezent și coordonatorul principal al campaniei de imunizare în regiune, al OMS.

  Siddhartha Sankar Datta, manager Program de imunizări, OMS

  «Sunt foarte încântat să mă aflu aici și să văd aceste inovații care se implementează. La un an de Covid 19, observăm că oamenii sunt totuși foarte entuziasmați. Vreau să mulțumesc municipalității și Ministerului Sănătății că au implementat toți pașii pentru a recunoaște beneficiile vaccinării, oamenii trebuie să înțeleagă că vaccinul este unul dintre metodele cele mai eficiente».

  Autoritățile dau asigurări că în toate punctele de vaccinare, 70 la număr din capitală sunt serurile necesare, iar cei care vor să se imunizeze o pot face în fiecare zi. Imunizarea este benevolă.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021