Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Un nou maraton al vaccinării

  Persoanele care s-au imunizat anti-COVID-19 cu prima doză de Sputnik V, în cadrul maratonului de la Palatul Republicii la sfârșitul lunii iunie, sunt chemați la rapel sâmbătă, 17 iulie. În cadrul ședinței Primăriei, primarul general al Capitalei, Ion Ceban susține că doze sunt suficiente pentru cei imunizați cu prima doză, așa că oamenii ar fi bine să nu vină foarte devreme pentru a sta ore întregi în rând.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  „Nu faceți liste, nu veniți de cu noaptea la Palatul Republicii, doze vor ajunge pentru toți. Vaccinul este doar al dumneavoastră, nimeni nu vă va lua doza, vom avea rând viu care va fi extrem de rapid și eficient. Avem toată ziua, eventual să nu stați în soare, vom vaccina până seara târziu».

  Totodată primarul a menționat că pe parcursul zilei de ieri sau vaccinat peste o mie de persoane. Amintim că în data de 26 iunie, la Palatul Republicii au venit 4 362 de oameni pentru a se imuniza anti-COVID. Cei mai mulți au optat pentru serul Sputnik, iar stocul de 4 000 de doze a fost epuizat până la amiază. Alți 362 de moldoveni au beneficiat de serul AstraZeneca şi Sinopharm. În Moldova, campania de imunizare a fost lansată în data 2 martie, iar până în prezent au fost vaccinate peste 680 000 de persoane. În Chișinău, peste 257 de mii de oameni au fost imunizați cu ambele doze de ser.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021