Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Un nou incendiu violent a erupt într-o stațiune turistică din apropierea Atenei. Oamenii sunt evacuați din calea flăcărilor

  Un nou incendiu de pădure a izbucnit, luni, în stațiunea turistică balneară Nea Makri din Greci, la aproximativ 30 de kilometri de Atena. Zona a fost evacuată ca măsură de precauție.

  „Incendiul s-a declanşat la ora locală 22:35 în proximitatea locuinţelor din Nea Makri şi au fost recomandate evacuări ca măsură de precauţie”, a declarat un angajat al serviciului de presă al pompierilor greci, conform Agerpres. Şaptezeci de pompieri şi circa 20 de vehicule utilitare participă la operaţiunile de stingere a flăcărilor, a precizat el.

  Grecia a fost grav afectată de temperaturi caniculare în vara acestui an şi de incendii de pădure izbucnite la începutul lunii august, care au devastat peste 100.000 de hectare de vegetaţie, mai ales la nord-est de Atena, la poalele Muntelui Parnitha, în nordul insulei Evia, la 200 de kilometri de capitala ţării, precum şi în peninsula Peloponez din sudul Greciei. Trei persoane au murit în urma acestor incendii.

  Temperaturile caniculare au favorizat totodată izbucnirea unor incendii majore în Spania, Italia, Croaţia, Franţa şi Cipru.

  digi24.ro

  SOCIAL

  37 de locuitori ai unui bloc din capitală au fost evacuați de pompieri în urma unei avarii la o conductă de gaze.

  LUMEA

  Acropola din Atena era acoperită marţi de un strat de zăpadă, la fel ca alte situri arheologice din capitala Greciei, oferind imagini excepţionale pentru...

  Copyright © 2021