Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Un monument uitat

  Încă un monument al eroilor căzuți în timpul celui De-al Doilea Război Mondial a fost vandalizat. Localizat chiar în centrul satului Peresecina, sculptura este distrusă ani la rând de către unii localnici.

  Sticle, munți de deșeuri de plastic și coji de banane împrăștiate. Acest tablou poate fi observat în jurul monumentului istoric, ridicat în memoria celor 69 de locuitori ai satului Peresecina, care și-au pierdut viața în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

  Alexei Petrovici, conducătorul Comitetului Național ”Pobeda”

  ”Rădăcinile acestei probleme se află în general în faptul că oamenii nu conștientizează unde se află, adică tinerii de astăzi care beau bere aici, lasă coji de semințe și tot gunoiul. Ei nici măcar nu știu ce monument este acesta.”

  Primarul localității dă asigurări că proiectul pentru restaurarea monumentului va fi inclus în bugetul pentru anul 2021.

  Valentina Buzu, primarul satului Peresecina

  ”În prezent, administrația locală face curățenie de două ori pe săptămână. Este vorba despre iresponsabilitatea locuitorilor care cumpără mâncare într-un supermarket din apropiere și trec pe lângă monument, beau, mănâncă și lasă toate deșeurile chiar acolo.”

  Bărbatul a decis să nu aștepte intervenția serviciilor municipale și să curețe locul din preajma monumentului cu propriile forțe.

  Valentina Buzu, primarul satului Peresecina

  ”Desigur, vom curăța aici, vom pune totul în ordine și vom monitoriza situația. Primarul a promis că anul viitor este planificată reabilitarea monumentului și instalarea gardului în jurul său. În opinia mea, acesta este un obiect important, dar este necesar să educăm tinerii și să le insuflăm că acest loc este sacru și ar trebui tratat cu demnitate„

  Și abia atunci, probabil, tinerii nu doar din Peresecina, dar din întreaga țară vor conștientiza cine sunt adevărații eroi. Și, cine știe, poate vor onora memoria acestora și le vor aduce flori.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020