Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Un lot de ananas neconform

  Un lot de aproape 3 tone de ananas neconform a fost depistat de inspectorii ANSA pe teritorului unui depozit din țară. Analizele de laborator au arătat că fructele conțineau o cantitate de reziduuri de pesticide ce depășea de șase ori norma admisibilă. Responsabilii atenționează că fructele erau periculoase nu doar pentru sănătatea oamenilor, dar și pentru animale.

  Potrivit inspectorilor ANSA, acest lot de aproape trei mii de tone de ananas neconform, a fost depistat, în urma unor investigații de laborator, chiar la solicitarea agentului economic, care a procurat aceste produse.

  Marina Dentiu, șef secție ANSA

  „Având în vedere că produsele vegetale cu depășiri de reziduuri de pesticide prezintă un risc atât pentru sănătatea oamenilor cât și pentru animale, a fost interzisă plasarea în rețelele de comerț a acestui lot neconfom.”

  Marina Dentiu a precizat că printr-o procedură specială, lotul de ananas a fost transformat în biogaz.

  Marina Dentiu, șef secție ANSA

  „Agentul economic a fost responsabil și nu a comercializat nimic din lotul neconform.” Drept urmare s-a decis utilizarea condiționată a lotului neconform prin transformare în biogaz».

  Inspectorii ANSA recomandă populației să cumpere fructe și legume doar din locuri autorizate.

  Marina Dentiu, șef secție ANSA

  „Consumatorii vor atrage atenția ca fructele să fie sănătoase, adică ele să fie fără urme de putregai sau alterări din cauza cărora pot deveni improprii pentru consum. Comercianții trebuie să prezinte certificate care confirmă că produsul este sănătos și inofensiv pentru consum.”

  Agentul economic nu a va fi sancționat pentru că a colaborat cu inspectorii ANSA.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021