Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Un Guvern în demisie nu poate cere Parlamentului instituirea stării de urgență, spune Igor Dodon

  Un Guvern demisionar nu este în drept să meargă în Parlament și să ceară instituirea stării de urgență, a declarat președintele PSRM, Igor Dodon.

  Politicianul a menționat la NTV Moldova că, potrivit legii, doar două instituții pot face acest lucru: un Guvern cu drepturi depline sau președintele țării.

  Potrivit lui Dodon, acum președintele Maia Sandu în loc să meargă în Parlament să propună instituirea stării de urgență, pasează responsabilitatea pe Guvern, chiar dacă știe că Executivul în demisie nu are acest drept.

  ”Ori ei acolo nu au juriști, dar nu vreau să cred că situația este atât de gravă, dar fac multe greșeli juridice în ultimul timp, ori ei o fac pe niznaiul. Nu poți să ceri de la un Guvern interimar să declanșeze un așa-numitul lockdown, când știi că Guvernul interimar nu are dreptul să meargă la Parlament pentru a cere stare de urgență. Asta înseamnă că fuge de responsabilitate”, a spus Dodon.

  Președintele PSRM a reiterat că el nu susține ideea unui lockdown deoarece acesta ar pune la pământ economia.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  facebook.com

  Facebook

  POLITICA

  Alegerile din 21 noiembrie la Bălți nu înseamnă doar o luptă pentru funcția de primar, dar semnifică și un pas de eliberare a Moldovei...

  POLITICA

  Partidul Socialiștilor din Republica Moldova își exprimă profunda îngrijorare în legătură cu acțiunile iresponsabile ale noii guvernări și consecințele devastatoare ale acestora.

  POLITICA

  Liderul PSRM, Igor Dodon, împreună cu Vasile Bolea, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, au avut o întrevedere cu Victor Petrov, deputat nou ales în...

  SOCIAL

  Liderul PSRM, Igor Dodon, a venit cu un mesaj de apreciere și admirație de Ziua Mondială a Femeilor din Mediul Rural. Liderul socialiștilor menționează...

  Copyright © 2021