Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Un elicopter militar s-a prăbușit în Azerbaidjan: 14 morți

  Paisprezece persoane au murit marți în estul Azerbaidjanului după ce un elicopter militar s-a prăbușit în timpul unui zbor de antrenament, a anunţat serviciul de grăniceri al acestei ţări din Caucazul de sud, care deţinea aparatul.

  Aproape toate victimele sunt militari, se precizează într-un comunicat, adăugând că două persoane au supravieţuit şi sunt rănite.

  Aparatul „s-a prăbuşit astăzi în jurul orei 10.40 locale (6.40 GMT) pe aerodromul Garakheibat din regiunea Khizi, în timpul unui zbor de antrenament”, au declarat serviciul de grăniceri şi parchetul general azer într-un comunicat comun.

  S-a deschis o anchetă pentru a se afla de ce s-a prăbuşit aparatul, potrivit aceloraşi surse, citate de AFP și Agerpres.

  Incidentul are loc la două săptămâni după ciocniri mortale între Armenia şi Azerbaidjan care ameninţau să deraieze încetarea focului ce a pus capăt unui război între cele două ţări anul trecut, care a făcut peste 6.500 de morţi.

  Ultimele lupte, care au făcut şase morţi de partea armeană şi şapte în Azerbaidjan, au încetat după o mediere a Rusiei.

  Erevanul şi Baku îşi dispută de zeci de ani controlul asupra enclavei Nagorno-Karabah.

  Populată în principal de armeni, această regiune muntoasă, susţinută de Erevan, a făcut secesiune faţă de Azerbaidjan odată cu căderea URSS, conducând la un prim război în anii 1990 ce a provocat moartea a 30.000 de persoane, aminteşte AFP.

  digi24.ro

  LUMEA

  17 oameni au murit și 59 au fost răniți într-o explozie care a devastat o parte a unui oraş din vestul Ghanei, cauzată de...

  LUMEA

  Cel puţin opt persoane, între care trei copii, şi-au pierdut viaţa şi alte zece au fost rănite în trei incidente separate, în urma unor...

  LUMEA

  Cel puțin 27 de persoane au murit în urma unui incendiu care s-a produs, vineri, la o clinică de psihiatrie din orașul japonez Osaka....

  LUMEA

  În total, nouă persoane şi-au pierdut viaţa miercuri în accidentul unui avion care urma să facă legătura între Santo Domingo şi Florida, a anunţat...

  Copyright © 2021