Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Un elicopter militar s-a prăbușit în Azerbaidjan: 14 morți

  Paisprezece persoane au murit marți în estul Azerbaidjanului după ce un elicopter militar s-a prăbușit în timpul unui zbor de antrenament, a anunţat serviciul de grăniceri al acestei ţări din Caucazul de sud, care deţinea aparatul.

  Aproape toate victimele sunt militari, se precizează într-un comunicat, adăugând că două persoane au supravieţuit şi sunt rănite.

  Aparatul „s-a prăbuşit astăzi în jurul orei 10.40 locale (6.40 GMT) pe aerodromul Garakheibat din regiunea Khizi, în timpul unui zbor de antrenament”, au declarat serviciul de grăniceri şi parchetul general azer într-un comunicat comun.

  S-a deschis o anchetă pentru a se afla de ce s-a prăbuşit aparatul, potrivit aceloraşi surse, citate de AFP și Agerpres.

  Incidentul are loc la două săptămâni după ciocniri mortale între Armenia şi Azerbaidjan care ameninţau să deraieze încetarea focului ce a pus capăt unui război între cele două ţări anul trecut, care a făcut peste 6.500 de morţi.

  Ultimele lupte, care au făcut şase morţi de partea armeană şi şapte în Azerbaidjan, au încetat după o mediere a Rusiei.

  Erevanul şi Baku îşi dispută de zeci de ani controlul asupra enclavei Nagorno-Karabah.

  Populată în principal de armeni, această regiune muntoasă, susţinută de Erevan, a făcut secesiune faţă de Azerbaidjan odată cu căderea URSS, conducând la un prim război în anii 1990 ce a provocat moartea a 30.000 de persoane, aminteşte AFP.

  digi24.ro

  TOP 24 de ore

  Facebook

  LUMEA

  Cel puțin 24 de oameni au murit, în Kenya, după ce autobuzul în care se aflau a căzut de pe un pod în râu,...

  LUMEA

  Cel puţin 18 persoane au murit joi în cursul unei operaţiuni a poliţiei împotriva crimei organizate în favela Complexo do Alemao din Rio de...

  LUMEA

  Serbia a confirmat duminică decesul celor opt membri ai echipajului avionului cargo care s-a prăbuşit în nordul Greciei sâmbătă seară, după ce decolase din...

  LUMEA

  Zeci de persoane au murit în urma unor inundaţii intense care au lăsat fără adăpost sute de locuitori din Pakistan, ţară afectată de ploi...

  Copyright © 2021