Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Un drum care unește patru sate și orașul Rezina a fost reparat din banii alocați de Guvern

  Astăzi a fost dat în exploatare un nou drum reparat din banii alocați de Guvern. Este vorba despre 20 de kilometri de drum care trece prin satele Mincenii de Jos, Horodiște, Lalova, Țîpova și orașul Rezina. Traseul reparat include și 15 poduri.

  În total, pentru aceste lucrări din bugetul de stat au fost alocate 79,7 milioane de lei. Banii au fost transferați prin Fondul Național de Dezvoltare Regională și Fondul Rutier. Prin aceste lucrări s-a reușit conectarea drumului local L 165 la drumul național R20 și coridorul regional M2 – R20.

  Secretarul de Stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ghenadie Iurco, a declarat că reabilitarea acestui drum public va facilita accesul spre localitățile cu potențial turistic din raionul Rezina, spre obiectivele turistice din satul Lalova și Mănăstirea Țîpova.

  De asemenea, drumul va îmbunătăți accesul spre piețele regionale și locale, va contribui direct la creșterea eficienței activității economice, precum și va facilita mobilitatea populației, a serviciilor și a bunurilor.

  Premierul Ion Chicu a anunțat că, în 2021, Guvernul va continua să facă investiții masive în proiectele de infrastructură. În proiectul Legii Bugetului de Stat pentru anul viitor sunt prevăzute 1,7 miliarde de lei în Fondul rutier.

  De asemenea, alte 900 de milioane de lei vor fi alocate pentru continuarea lucrărilor în cadrul proiectului ”Drumuri bune”.

  madrm.gov.md

  SOCIAL

  De la începutul anului, ploile puternice cu vânt și grindină au afectat 38 de localități în 17 raioane ale țării, distrugând 12 km de...

  POLITICA

  Blocul Comuniștilor și Socialiștilor este gata să propună un nou Guvern foarte rapid, după alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, a declarat președintele PSRM,...

  POLITICA

  Republica Moldova s-ar putea confrunta cu o criză financiară enormă, iar bugetarii ar putea rămâne cu restanțe la salarii. Acest lucru se întâmplă pentru...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele PSRM, Igor Dodon, a declarat, la postul public de televiziune din Găgăuzia, că imediat ce va fi începe să activeze noul Parlament, deputații...

  Copyright © 2021