Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Un deputat o întreabă pe Natalia Gavrilița dacă noul Tribunal Anticorupție ar investiga și cazul soțului ei, acuzat de scheme de contrabandă la vamă

  Deputatul PSRM, Grigore Novac, a întebat-o pe candidata la funcția de premier, Natația Gavriliță, dacă Tribunalul Anticorupție despre care anunță că va fi creat se va ocupa și de schemele de la Vamă în care a fost implicat soțul său.

  Totodată, deputatul socialist a vrut să afle dacă această instituție se va ocupa și de cazul soacrei lui Sergiu Litvinenco, numele căreia apare în dosarul fraudei bancare.

  ”Vreau să vă întreb care sunt pașii de constituire a acestui tribunal, ținând cont că în Constituție nu scrie nimic despre asta. Inițiativa dumneavoastră este din start una populistă și vine în contradicție cu Legea Supremă. Dacă ne puteți spune, cum iubiți voi să spuneți ”pas cu pas”, care sunt pașii care ar constitui acest tribunal și dacă acest tribunal va revizui dosare de corupție, bunăoară cum la un candidat la funcția de ministru al Justiției soacră-sa a participat la frauda bancară, fiind la o bancă care a participat activ la delapidarea din sistemul bancar. Or, poate dosare cum bunăoară cei de la portalul scheme.md, care a descris pe cineva apropiat dumneavoastră ca regele vămii, regele schemelor de la vamă, etc. Dacă vom ajunge la o astfel de situație ca acest tribunal să fie, ori să nu fie, ținând cont și de faptul că ați spus că programul acesta va fi scurt ca ulterior să mergem la anticipate. Timpul ne va permite să înfăptuim din punct de vedere al legislației”, a întrebat Novac.

  ”Unu, eu sunt om integru. Sergiu Litvinenco este om integru. Minciuni”, a răspuns iritat candidatul la funcția de premier.

  Presa de la Chișinău a scris anterior că Vladimir Gavriliță, soțul Nataliei Gavrilita-Catrinescu, fiind în funcția de consultant al prim-ministrului, responsabil pe domeniul organelor de forță și prevenirea spălării banilor, a protejat mai multe scheme de la Vamă. Potrivit scheme.md, în momentul în care soția lui Gavriliță a fost învestită în calitate de ministru al Finanțelor în Guvernul Sandu, căruia i se subordonează Serviciul Vamal, acesta a devenit un fel de responsabil netitular pe procesele din Vamă.

  Jurnaliștii au mai scris și despre soacra deputatului PAS, Sergiu Litvinenco, candidatul pentru funcția de ministru al Justiției în Guvernul Gavrilița. Aceasta este figuranta dosarului furtului miliardului. Soacra lui Sergiu Litvinenco, Maria Iovu, fost contabil-șef la BC VICTORIABANK, ar fi realizat o tranzacție dubioasă, de pe urma căreia instituția bancară a primit 2,45 miliarde de lei din garanțiile de stat.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  socialistii.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  POLITICA

  Maia Sandu nu a epuizat cele două încercări de a desemna un candidat la funcția de premier. Cel puțin asta lasă să se înțeleagă...

  POLITICA

  Insistența președintelui țării pe votarea repetată a guvernului Gavriliță deja denotă imaturitatea omului de stat și lipsă de viziune, susține politologul Aurelia Peru Balan.

  SOCIAL

  Candidatul la funcția de prim-ministru, Natalia Gavriliță, evită să spună dacă va reveni la majorarea vârstei de pensionare în cazul în care Guvernul propus...

  SOCIAL

  Candidatul desemnat de Maia Sandu la funcția de premier, Natalia Gavrilița, nu respinge informațiile, că ar vrea să cedeze terenul fostului Stadion Republican americanilor....

  Copyright © 2021