Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Un DA ferm transportului public

  Și-au propus să fluidizeze traficul și să asigure siguranța pietonilor. Este inițiativa fracțiunii municipale PSRM. În cadrul unei conferințe de presă, vicepreședintele fracțiunii, Alexandr Odințov a vorbit despre măsurile care urmează a fi întreprinse în acest sens. Totodată, alesul local a dat o notă inițiativei municipalității de a amenaja marcajul rutier de culoare galbenă dedicat, exclusiv, transportului public.

  Consilierul PSRM, Alexandr Odințov este de părere că aplicarea marcajului destinat doar transportului public este o decizie bună, dar acest lucru nu este suficient. Alesul local spune că trebuie organizată și o campanie de informare cu privire la beneficiile transportului public pentru cetățeni și oraș. Odințov susține că municipalitatea trebuie să continue activitatea în această direcție, așa încât troleibuzele să poată circula rapid, iar tot mai mulți chișinăuieni să aleagă călătoria cu troleibuzul, și nu cu automobilul propriu.

  Alexandr Odințov, vicepreședintele fracțiunii PSRM, CMC

  «Cred că este necesar să îi convingem pe oameni să călătoreacă în transportul public. Dacă nu este o necesitate renunțați la mașina proprie pe timp de zi, utilizați-o în weekend dacă va fi cazul».

  De asemenea, consilierul a atras atenția asupra faptului că ambuteiajele din capitală s-au intensificat o dată cu începutul anului nou de studiu. Acesta a remarcat că în timpul carantinei când copii învățau la distanță, ambuteiajele au dispărut, întrucât părinții n-au mai fost nevoiți să-și ducă copii la școală. În acest context, Odințov le-a sugerat comitetelor părintești să discute posibilitatea modificării regulamentelor școlare.

  Alexandr Odințov, vicepreședintele fracțiunii PSRM, CMC

  «Dacă un elev, studiază într-o școală muncipală, atunci ar fi logic ca acesta să frecventeze instituția de învățământ din sectorul în care locuiește. În acest caz, părinții nu vor fi nevoiți să-și ducă cu mașina copii la școală ».

  O altă inițiativă a fracțiunii este de a le oferi medicilor, cadrelor didactice și altor bugetari un ajutor financiar destinat pentru achiziționarea biletelor de călătorie cu troleibuzul.

  Alexandr Odințov, vicepreședintele fracțiunii PSRM, CMC

  «Le-am putea oferi abonament la autobuze sau troleibuze, astfel încât oamenii să renunțe la propriile mașini».

  Totodată, Odințov a propus analizarea itinerarului rutelor de troleibuze și autobuze, asigurarea securității trecerilor pietonale, stabilirea numărului exact de locuri de parcare și amenajarea a noi spații de parcare la intrările în oraș. În viziunea alesului local dacă aceste măsuri vor fi întreprinse, traficul în municipiu va fi fluidizat.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021