Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Un buget întârziat

  Legea bugetului, care este principalul document financiar și politic al țării, este adusă la cunoștința societății cu mari întârzieri. Opinia aparține deputatului PCRM, Oleg Reidman. Potrivit parlamentarului, modificările la politica fiscală și bugetară trebuiau adoptate la finele sesiunii parlamentare de primăvară-vară. Iar indicatorii stabiliți urmau să fie prevăzuți în legea bugetului pentru anul viitor. Lucru care nu s-a făcut însă. În cadrul emisiunii ”Interviul Săptămânii„ de la Primul în Moldova, Reidman a explicat are vor fi consecințele acestei întârzieri.

  Oleg Reidman spune că în prezent, în comisiile parlamentare, sunt înaintate spre dezbateri legi precum cea a politicii fiscale, legea bugetului, bugetul asigurărilor sociale și cea a fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală. Potrivit deputatului, toate aceste documente, au la bază prognoze macroeconomice eronate.

  Oleg Reidman, deputat PCRM

  «Explic. Nota explicativă la bugetul de stat spune că anul acesta se așteaptă o inflație de 7,9%. Anul viitor inflația ar fi de 5%, în timp ce responsabilii de prognoze spun că rata inflației va fi de 15%. Pe cine să credem atunci»?

  În opinia lui Reidman, autoritățile jonglează cu cifrele doar pentru a-i mulțumi pe cei de la Fondul Monetar Internațional, care au solicitat o rată a inflației ce nu va depăși 5,3%.

  Oleg Reidman, deputat PCRM

  «După ce vor primi o inflație mai mare de 5%, iar ea la sigur va fi mai mare de 5%, atunci impozitele acumulate la buget vor fi mai mari. În aceste condiții, autoritățile se vor bate cu pumnul în piept că încasările la buget au crescut, însă banii acumulați vor fi devalorizați».

  Am încercat să luăm legătura cu serviciul de presă al guvernului pentru a le oferi dreptul la replică, nimeni însă nu a răspuns apelurilor noastre.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021