Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Un „buchet” de funcții

  Pe lângă funcția de Președinte al Curții Constituționale, Domnica Manole s-a mai ales cu o altă funcție de rang înalt și anume de membru al Comisiei de la Veneția. Și deși funcționarul deține această funcție din luna noiembrie a anului trecut, informația a fost făcută publică abia acum de către ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, în cadrul emisiunii ”Puterea a Patra„ de la postul de televiziune N4.

  Sergiu Litvinenco, ministrul Justiției al RM

  ”Doamna Domnica Manole este membru al Comisiei de la Veneția, iar Olesea Stamate este membru supleant al Comisiei.
  – Dumneavoastră spuneați anterior că nu vorbiți cu ea deloc.
  – Am sunat-o și am întrebat-o dacă acceptă această funcție, și dumneaei și-a luat timp de a se gândi și apoi am revenit la cu un apel și am întrebat-o dacă acceptă, a acceptat, i-am mulțumit și am făcut desemnările.
  – De când aceste două minunate doamne sunt în funcție?
  – În noiembrie au fost făcute aceste numiri. Informația este pe site-ul Comisiei de la Veneția”

  Amintim că Domnica Manole este la moment președintele Curții Constituționale. Funcționarul a devenit cunoscută în spațiul public încă în anul 2009 atunci când a devenit „subiectul” a cel puțin două condamnări ale Republicii Moldova la CEDO. Este vorba de dosarele Hyde Park și alții v. Republica Moldova (hotărârea CEDO a fost emisă la 31 martie 2009) și hotărârea Avram si Alții v. Moldova din 5 iulie 2011. Din cauza acestor condamnări, Guvernul Republicii Moldova a fost obligat să achite despăgubiri din buzunarele cetățenilor de peste 50 de mii de euro.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021