Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Un Boeing 777 a aterizat de urgenţă la Moscova din cauza unei probleme de motor

  Un avion Boeing 777 al companiei Rossiya a efectuat o aterizare de urgenţă vineri la Moscova din cauza unei probleme de motor, la mai puţin de o săptămână după un incident spectaculos petrecut cu reactorul unui aparat similar în Statele Unite, transmite AFP.

  ‘În timpul zborului cargo 4520 Hong Kong-Madrid, a fost detectată o proastă funcţionare a captorului de control al motorului’, a informat compania înr-un comunicat, precizând că ‘echipajul a decis să efectueze o aterizare de urgenţă’ pe aeroportul Şeremetievo.

  ‘Aterizarea s-a desfăşurat normal. Avionul îşi va relua zborul spre Madrid după ora 12.00 (09.00 GMT)’, a adăugat Rossyia, o filială a companiei de stat ruse Aeroflot.

  Site-urile specializate în monitorizarea zborurilor au confirmat că aparatul este un Boeing 777.

  Săptămâna trecută, reactorul unui Boeing 777 exploatat de compania americană United Airlines a luat foc la scurt timp după decolarea de la Denver, Colorado, şi şi-a pierdut carenajul. În timp de avionul se întorcea de urgenţă spre aeroport, o ploaie de resturi a căzut într-o zonă rezidenţială de la periferia Denverului.

  Peste 120 de aparate Boeing 777 echipate cu anumite motoare Pratt & Whitney PW4000 au fost oprite la sol în lume după acest incident spectaculos.

  El a fost o nouă lovitură dură pentru compania Boeing, a cărei reputaţie a fost serios afectată de eşecurile noului său avion mediu-curier 737 MAX, implicat în două accidente apropiate în timp în care au murit 346 de oameni, şi consemnat la sol aproape doi ani.

  agerpres.ro

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Reluarea exportului în Federația Rusă, fără achitarea taxelor, este un subiect important pe care Igor Dodon îl va discuta, în scurt timp, la Moscova....

  POLITICA

  În cadrul vizitei de lucru la Moscova, liderul PSRM, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu vicepreședintele Dumei de Stat a Federației Ruse, Petr...

  ECONOMIE

  Astăzi, 31 martie, expiră condițiile preferențiale de export pe piața rusească pentru unele produse moldovenești. Despre aceasta președintele PSRM, Igor Dodon, a anunțat la...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Delegație a Paramentului Republicii Moldova efectuează, în perioada 25-28 decembrie, o vizită în Federația Rusă, la invitația Președintelui Dumei de Stat, Veaceslav Volodin.

  Copyright © 2020