Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Un avion pentru stingerea incendiilor s-a prăbușit în Turcia. Cele opt persoane aflate la bord au murit

  Ministerul rus al Apărării a anunţat sâmbătă că prăbuşirea unui avion utilitar Beriev Be-200 în sudul Turciei a cauzat moartea tuturor celor opt persoane aflate la bord.

  Avionul, care fusese închiriat din Rusia, avea la bord un echipaj format din cinci militari ruşi şi trei turci. El ajuta la stingerea incendiilor în districtul Onikisubat, din provincia turcă Kahramanmaras, situată în apropierea frontierei cu Siria.

  După pierderea contactului radio cu avionul în provincia Kahramanmaras, echipele de intervenţie au fost mobilizate rapid, a explicat guvernatorul regional Omer Faruk Coskun.

  La locul prăbuşirii au fost trimise un avion şi un elicopter, a precizat Ministerul Apărării turc, într-o postare pe Twitter.

  Știrea inițială:

  Un avion utilitar pentru stingerea incendiilor, având cel puţin şapte persoane la bord, s-a prăbuşit sâmbătă în sudul Turciei, unde intervenea pentru stingerea unui incendiu. 

  Soarta membrilor echipajului nu se cunoaşte deocamdată, au relatat media turce, citate de AFP. Conform agenţiei de presă Anadolu, la locul prăbuşirii avionului au fost trimise mai multe echipe de salvare.

  Pe imaginile difuzate de posturile de televiziune locale se poate vedea o coloană de fum ridicându-se dintr-o zonă muntoasă.

  Potrivit DPA, citată de Agerpres,  avionul fusese închiriat din Rusia. Ministerul rus al Apărării a confirmat prăbuşirea avionului, un model Beriev Be-200. La bordul avionului se aflau cinci soldaţi ruşi şi trei cetăţeni turci, a menţionat agenţia de presă germană.

  Din 28 iulie Turcia face eforturi pentru a lichida cele aproximativ 300 de incendii de pădure, guvernul de la Ankara apreciind că este vorba despre cel mai mare dezastru natural din istoria ţării.

  Mai multe ţări, printre care Rusia, Spania şi Qatar, au trimis avioane utilitare în Turcia pentru a ajuta la stingerea acestor incendii.

  digi24.ro

  LUMEA

  Cel puțin 25 de persoane au murit, marți, și alte 14 au fost rănite, după ce un autobuz a căzut peste 300 de metri...

  LUMEA

  Cel puţin 20 de oameni au murit şi 200 au fost răniți într-un cutremur cu magnitudinea 5,7 care s-a produs joi dimineaţa în sudul...

  LUMEA

  Un avion privat de mici dimensiuni s-a prăbuşit duminică peste o clădire de la marginea oraşului Milano, în nordul Italiei, a anunţat poliţia italiană...

  LUMEA

  Un incendiu a izbucnit, vineri, la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, la secția de terapie intensivă. A fost activat planul roșu de intervenție....

  Copyright © 2021