Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Un avion cargo s-a prăbuşit în nordul Greciei: Cei opt membri ai echipajului au decedat

  Serbia a confirmat duminică decesul celor opt membri ai echipajului avionului cargo care s-a prăbuşit în nordul Greciei sâmbătă seară, după ce decolase din oraşul sârb Nis, transmite AFP.

  Confirmarea a fost făcută de către ministrul sârb al apărării Nebojsa Stefanovic.

  Acesta a adăugat că avionul transporta aproximativ 11 tone de armament, în special proiectile de mortier, cu destinaţia Bangladesh. Exportatorul era compania privată sârbă Valir.

  Anterior duminică dimineaţă, postul public de televiziune grec ERT a anunţat că toţi cei opt membri ai echipajului avionului cargo care s-a prăbuşit sâmbătă seară lângă localitatea Paleochori Kavalas, din nordul Greciei, şi-au pierdut viaţa. Aparatul de zbor, un Antonov An-12, aparţinea companiei ucrainene Meridian.

  ”În privinţa identităţii membrilor echipajului, cred că sunt şi ucraineni, dar nu dispunem de informaţii confirmate pe acest subiect; ei nu sunt sârbi”, a precizat Stefanovic într-o conferinţă de presă.

  Avionul decolase de pe aeroportul din Nis (sudul Serbiei) sâmbătă în jurul orei locale 20:40 (18:40 GMT).

  Ministrul sârb a insistat pe faptul că este vorba despre o tranzacţie încheiată cu Ministerul Apărării din Bangladesh ”în acord cu regulile internaţionale”.

  ”Din păcate, unele media au făcut speculaţii legate de faptul că acest zbor ar transporta armament cu destinaţia Ucraina, ceea ce este complet fals”, a subliniat Nebojsa Stefanovic. El a explicat că începând din 2016 Serbia nu a dat nicio autorizaţie pentru vreun export de arme către Ucraina sau către Rusia.

  Avionul cargo s-a prăbuşit sâmbătă seară în apropiere de localitatea Paleochori Kavalas. Mai mulţi martori au văzut avionul în flăcări şi au auzit explozii, potrivit agenţiei de presă Athens News.

  Conform presei elene, pilotul a raportat probleme la motor şi a cerut autorizarea aterizării de urgenţă pe aeroportul din Kavala, însă aparatul de zbor nu a reuşit să facă această manevră şi s-a prăbuşit la aproximativ 40 de kilometri de aeroport.

  În cădere avionul a distrus mai mulţi stâlpi de electricitate, satele din zonă rămânând temporar fără energie electrică.

  Ruta de zbor detaliată pe Flightradar24 a arătat că avionul ajunsese în zona peninsulei Halkidiki înainte de a se întoarce şi a se îndrepta spre Kavala.

  agerpres.ro

  Facebook

  LUMEA

  Numărul morţilor în urma atacului armat de la o şcoală din Ijevsk a crescut la 17, au anunţat marţi autorităţile Republicii Udmurtia din Federaţia...

  LUMEA

  Trăsnetele şi ploile torenţiale au provocat 36 de decese în statul Bihar, din estul Indiei, în ultimele 24 de ore, a relatat marţi postul...

  LUMEA

  27 de oameni au murit și 20 au fost răniți după ce un autobuz, care îi transporta într-o unitate de carantină Covid-19 din China,...

  LUMEA

  Turismul în Grecia, un pilon vital al economiei ţării, este în grafic pentru a înregistra venituri record anul acesta, depăşind nivelul de dinaintea pandemiei,...

  Copyright © 2021