Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Un autobuz s-a răsturnat în China: 27 de oameni au murit

  27 de oameni au murit și 20 au fost răniți după ce un autobuz, care îi transporta într-o unitate de carantină Covid-19 din China, s-a s-a răsturnat pe o autostradă din provincia de sud-vest Guizhou, informează BBC.

  Accidentul a stârnit furie în mediul online din partea celor care critică politica Beijingului „zero-Covid”, care implică testare și urmărire în masă.

  Cei care sunt testați pozitiv și contactele lor apropiate trebuie să se izoleze acasă sau într-o unitate de carantină. Doar câteva cazuri pot duce la izolarea unui oraș. Nu se cunoaște deocamdată cauza accidentului care a avut loc duminică dimineața.

  „Toți suntem în acel autobuz”, a scris un internaut pe aplicația de socializare WeChat. Un altul se întreabă: „Când se vor opri toate astea?”

  În timp ce restul lumii încearcă să trăiască cu Covid, China este singura economie majoră care încă prioritizează lupta împotriva virusului mai presus decât orice altceva. Guizhou se confruntă în prezent cu o creștere a infecțiilor.

  Provincia a înregistrat 712 cazuri noi sâmbătă – aproximativ 70% din totalul Chinei. Incidentul are loc în perioada de dinaintea congresului Partidului Comunist din octombrie, unde se așteaptă ca politica Covid să fie discutată.

  Cei peste 21 de milioane de locuitori din Beijing sunt obligați să stea la coadă pentru testele PCR la fiecare trei zile pentru a avea acces la clădirile publice și chiar la magazine.

  LUMEA

  Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) are nevoie de mai multe informaţii în vederea evaluării celei mai recente creşteri a numărului de cazuri de infectare...

  LUMEA

  Relaxarea restricțiilor anti-COVID în China a făcut ca răspândirea cazurilor de infectare să devină „imposibil” de urmărit, au anunțat autoritățile, care au precizat că...

  LUMEA

  Cel puţin 19 persoane au fost ucise şi 24 au fost rănite, în principal tineri, într-un atentat produs miercuri asupra unei şcoli coranice din...

  LUMEA

  Metropolele chineze Guangzhou şi Chongqing au anunţat, miercuri, o relaxare a restricţiilor anti-COVID, la o zi după ce demonstranţii din sudul oraşului Guangzhou au...

  Copyright © 2021