Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Un alt candidat PAS, cu dosar penal. Ar fi falsificat acte publice

  Lista candidaților Partidului Acțiune și Solidaritate la alegerile parlamentare din 11 iulie începe să semene tot mai mult cu un panou al poliției pe care este indicat: „Atenție! Aflați în căutare!”.

  Portalul sinteza.org continuă seria de investigații jurnalistice, cu date interesante despre candidatul nr. 80 pe lista PAS, Gheorghe Cojoc. Acesta se prezintă ca reprezentant al unei “noi clase politice”, deși trecutul acestuia este plin de „glorii politice” și culori ale partidelor prin care s-a plimbat de-a lungul anilor. Altfel spus, „la timpuri noi, tot noi”.

  Despre “vremurile bune” pe care le pornește Gheorghe Cojoc, candidatul PAS și lider al organizației PAS din raionul Basarabeasca, putem judeca după timpul trecut în care acesta a fost un șef important în acest raion din centrul țării.

  Până recent, Gheorghe Cojoc a fost unul dintre liderii locali ai Partidului Liberal Democrat din Moldova, formațiune a cărei conducere a fost parasite de două ori de Vlad Filat. Cojoc a fost consilier raional PLDM, iar în 2017 a fost desemnat secretar al Asociației Aleșilor Locali Basarabeasca a PLDM.

  Dacă săritul dintr-un partid în altul la noi este un fel de sport național, deși cei din PAS strigă cel mai tare că ei sunt împotriva traseismului politic, venind “en gros” din PLDM și PL, atunci “frăția penalilor” se adună pe lista formațiunii conduse de Igor Grosu. De-a lungul timpului, Gheorghe Cojoc a fost implicate în mai multe scandaluri publice, fiind acuzat de fals și promovarea intereselor ilegale.

  Potrivit documentelor în posesia cărora am intrat, în 2012, Gheorghe Cojoc a figurat într-o investigație penală inițiată de poliția din Basarabeasca pentru faptul că, în perioada deținerii funcției de secretar al Consiliului raional Basarabeasca, a falsificat conținutul unei decizii.

  Mai exact, acesta ar fi modificat conținutul Deciziei Consiliului raional din 2 septembrie 2011, fapt pentru care era cercetat pentru comiterea infracțiunii prevăzute de art. 332 alin. (1) Cod penal, adică “înscrierea de către o persoană publică în documentele oficiale a unor date vădit false, precum şi falsificarea unor astfel de documente, dacă aceste acţiuni au fost săvîrşite din interes material sau din alte interese personale”.

  În cadrul urmăririi penale fusese stabilit faptul existenței a două Decizii a Consiliului raional Basarabeasca, înregistrate cu același număr și contrasemnate de către Gheorghe Cojoc, doar că conținutul uneia din ele era modificat. Decizia falsificată, conținea prevederi ce țineau de redistribuirea unei sume în mărime de 70000 lei pentru o altă destinație în raport cu cuprinsul Deciziei autentice. Pentru că la conducerea ministerului de Interne în acea perioadă era reprezentantul PLDM, partid din care făcea parte și Gheorghe Cojoc, cauza penală a fost mușamalizată.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.
  Reamintim că decizia finală a instanței de judecată nu este emisă față de persoanele vizate în articol.

  sinteza.org

  POLITICA

  Numărul penalilor de pe lista candidaților Partidului de Acțiune și Solidaritate este în creștere. De această dată, e vorba de Petru Puțuntică, locul 71...

  Copyright © 2021