Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Ultimele decizii CSE

  Plimbările în parcuri și păduri nu mai sunt interzise, iar medicamentele pentru pacienții care se tratează de COVID-19 la domiciliu vor fi compensate în totalitate. Sunt ultimele decizii aprobate de către Comisia pentru Situații Excepționale, membrii căreia s-au întrunit, astăzi, în ședință. Totdată, recentele modificări prevăd și o serie de înlesniri pentru mediul de afaceri din țară.

  În cadrul unui brefing de presă, premierul interimar Aureliu Ciocoi a anunțat că una dintre ultimile prevederi aprobate de membrii CSE, vizează persoanele care se tratează acasă de coronavirus. De azi încolo acestea nu vor mai plăti pentru medicamente, indiferent dacă au sau nu poliță de asigurare.

  Aureliu Ciocoi, prim-ministrul interimar RM

  Deci, se extinde lista medicamentelor compensate pentru tratamentul pacienților cu forme ușoare și moderate de COVID-19, în condiții de ambulatoriu, adică cei care se tratează la domiciliu. Compenasarea acestor medicamente va fi de la 70% se ridică la 100% pentru toate categoriile de persoane asigurate și cele neasigurate. Totodată Ministerul Muncii și protecției Sociale va elabora mecanismul de livrare la domiciliu a medicamentelor compensate pentru pacienții diagnosticați cu COVID-19.
  Prin implicarea multisectorială, se are în vedere asistența medicală primară, asistența socială.

  Vor putea să răsufle mai ușor și agenții economici. Ciocoi a anunțat despre punerea în aplicare a unui șir de înlesniri pentru mediul de afaceri.

  Aureliu Ciocoi prim-ministrul interimar RM

  Am decis extinderea perioadei de implementare a programului de subvenționare a dobânzilor pe perioada ianuarie-mai 2021, inclusiv. Am decis extinderea perioadei de implementare a programului de rambursare a taxei pe valoarea adaugată, iarăși pentru perioada ianuarie-mai 2021,
  Până la 31 mai, anul curent, am decis ca plățile efectuate de către angajator pentru procurarea vaccinului și serviciul de vaccinare COVID-19 să li se permită deducerea în scopuri fiscale și scutirea impozitului pe venit în contribuția de asigurări sociale de stat obligatorii și de primele de asigurări obligatorii de asistență medicală.

  Totodată potrivit ultimilor decizii adoptate de CSE, competițiile sportive vor fi reluate, ce-i drept în aer liber și în lipsa spectatorilor. Iar persoanele care vor dori să viziteze țara noastră o vor putea face fără a prezenta rezultatul testului la COVID-19, cu condiția că vor fi nevoiți să se autoizoleze pentru 14 zile. Nu în ultimul rând, CSE a decis că studenții și elevii școlilor profesionale, aflați în ultimul an de studii, vor putea relua stagiile practice.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020