Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Ultima oră! Soarta moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu ar putea fi decisă astăzi

  Parlamentul s-ar putea convoca astăzi, 20 iulie, pentru a examina moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de premierul Ion Chicu, depusă de deputații din partidele conduse de Maia Sandu, Andrei Năstase, Andrian Candu și fracțiunea PP Șor. Decizia cu privire la convocarea ședinței va fi luată în dimineața aceasta la ședința Biroului Politic. Subiectul a fost discutat la ședința matinală de la Președinție, convocată de șeful statului cu speakerul și premierul.

  Ion Chicu a declarat că dacă Biroul va decide convocarea ședinței, atunci Guvernul își va schimba agenda stabilită pentru astăzi ” pentru a participa la acest exercițiu democratic”.

  Șeful Guvernului a explicat că în cazul trecerii moțiunii de cenzură Guvernul va avea doar competențe administrative.

  Astfel, moțiunea depusă de PPDA, PAS, Pro Moldova și PP Șor va opri Guvernul în semnarea miercuri, 22 iulie, a Acordului de asistență macrofinanciară cu UE în valoare de 100 de milioane de euro și ulterior a Memorandumului cu FMI.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  POLITICA

  Deputații Partidului Socialiștilor din Republica Moldova l-au rugat pe șeful-adjunct al Administrației Prezidențiale ruse, Dmitri Kozak, să intervină ca Republica Moldova să obțină un...

  POLITICA

  O delegație a deputaților PSRM, condusă de Igor Dodon, a avut, luni, la Moscova, o întrevedere cu reprezentanții Partidului ”Edinaya Rossiya”.

  SOCIAL

  Astăzi, la Moscova, președintele PSRM Igor Dodon a avut o întrevedere cu Evghenii Primakov, șeful Agenției Federale pentru Afaceri CSI, conaționalii care locuiesc peste...

  ECONOMIE

  În cadrul vizitei de lucru la Moscova, Igor Dodon a avut o întrevedere cu Roman Panov, prim-vicepreședinte al SA ”Gazprombank”.

  Copyright © 2021