Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  ULTIMA ORĂ! Salariile medicilor vor crește cu 30% de la 1 septembrie și cu încă 30% – de la 1 ianuarie 2021

  Salariile medicilor vor crește cu 30% de la 1 septembrie. Ulterior, de la 1 ianuarie 2021, salariile angajaților în medicină vor fi majorate cu încă 30%, iar în prima jumătate a anului viitor – cu încă cu 40%. Subiectul a fost discutat în cadrul ședinței coaliției de guvernare, la care au participat premierul Ion Chicu și președintele țării, Igor Dodon.

  Reprezentanții PDM și PSRM au menționat, o dată în plus, importanța lucrătorilor medicali în perioada gestionării pandemiei provocate de Coronavirus și recunoștința pe care cetățenii o au față de personalul medical.

  În același timp, părțile au convenit că în următoarea perioadă Guvernul va veni în Parlament cu rectificări la buget, care să permită creșteri de alocații și pe alte sectoare, cum ar fi infrastructura sau mediul de afaceri.

  Cât despre susținera populației, coaliția de guvernare a decis lansarea programului Prima casă 6, în cadrul căruia angajații instituțiilor de forță vor primi compensații de 100% din valoarea locuinței, ceea ce înseamnă că dobânda va fi achitată integral de către stat pentru polițiști, militari, angajați ai CNA, SIS sau SPPS. 20 milioane de lei vor fi alocate din buget in aceste scopuri.

  Fermieri vor primi și ei ajutor de la stat într-un an complicat: PD și PSRM au convenit majorarea fondul de subvenționare cu 100 milioane de lei.

  Totodată, părțile au discutat și despre împrumutul de 100 milioane de euro care urmează a fi acordat de Uniunea Europeană pentru atenuarea impactului COVID-19 în țara noastră.

  Condițiile de acordare a banilor au fost agreate de Republica Moldova și Comisia Europeană, așa că în cel mai scurt timp, până la sfârșitul lunii iulie, banii vor ajunge în țară.

  Facebook

  SOCIAL

  Din 01 ianuarie 2021, salariile tuturor angajaților din sistemul medical și șoferii de ambulanțe vor crește cu 30%. Guvernul Chicu a aprobat, astăzi, cadrul...

  SOCIAL

  Peste 1,2 miliarde de lei vor fi alocate anul viitor pentru majorarea salariilor medicilor și altor categorii de bugetari. Despre aceasta a anunțat deputatul...

  SOCIAL

  Salariile personalului medical vor crește din nou de la 01 ianuarie 2021. Parlamentul a aprobat în lectură finală Bugetul Public Național care prevede majorarea...

  SOCIAL

  Familiile angajaților din sistemul de sănătate care au decedat în urma contaminării cu COVID-19 vor primi o indemnizație unică de deces în valoare de...

  Copyright © 2020