Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  ULTIMA ORĂ! Purtarea măștii de protecție în spații deschise în capitală nu mai este obligatorie

  Purtarea măștii de protecție în spații deschise în Capitală nu mai este obligatorie. Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban.

  Începând de astăzi putem scoate măștile în spațiile deschise și va trebui să purtăm măștile doar în spațiile închise și transportul public, dar și la evenimente, manifestări în masă și întruniri publice. Decizia a fost luată astăzi în urmă de către membrii CESP.

  Tot astăzi s-a decis ca domeniul HORECA să revină la regimul de lucru obișnuit cu respectarea măsurilor AntiCovid, cu excepția cluburilor de noapte, organizarea discotecilor și karaoke. Organizarea evenimentelor va avea loc cu capacitatea de 50 de procente din locurile sălii. Teatrele și sălile de concerte revin la programul obișnuit, cu păstrarea distanței între persoane de un metru și cu purtarea măștilor, iar locurile de agrement și parcurile de distrații își reiau activitatea.

  Evenimentele solemne dedicate ultimului sunet pe 31 mai vor avea loc în aer liber cu prezența fizică și se permite participarea elevilor claselor a 4-a, a 9-a și a 12-a. În rest, vor fi realizate ore de diriginție. Se permite, la fel, comasarea grupelor de copii și transferurile la alte grădinițe în contextul desfășurării lucrărilor de reparație în unele instituții.

  „Deocamdată, asta este situația, iar în caz de necesitate, restricțiile vor reveni treptat. Dar nu ne dorim acest lucru. Trebuie să fim responsabili și să ne vaccinăm”, a scris Ion Ceban.

  facebook.com

  Facebook

  SOCIAL

  Scuarul „Consiliul Europei”, amplasat între străzile A. Mateevici și M. Kogălniceanu, va fi reabilitat! Acesta este un nou proiect de amenajare a spațiilor verzi...

  LUMEA

  Israelul a anunţat luni seară iminenta renunţare la obligaţia de a purta mască în locurile publice închise, una din ultimele măsuri în vigoare în...

  SOCIAL

  Scuarul „Mihai Eminescu” – prietenos copiiilor. Potrivit primarului general Ion Ceban, în scuar a fost amenajat un teren de joacă pentru cei mici.

  SOCIAL

  Primarul General, Ion Ceban, aflat zilele acestea într-o vizită oficială în Federația Rusă, a avut luni o întrevedere la Moscova cu Tatiana Leonova, șefa...

  Copyright © 2021