Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  ULTIMA ORĂ! Procuratura Republicii Moldova cere extrădarea lui Vladimir Plahotniuc din Turcia

  Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a semnat astăzi cererea prin care solicită autorităților competente ale Turciei extrădarea fostului lider PD pentru a fi tras la răspundere în Republica Moldova.

  Acțiunea survine ca urmare a notificării oficiale, recepționate astăzi de Procuratura Republicii Moldova despre intrarea învinuitului pe teritoriul Turciei pe 10 septembrie 2020, unde s-ar afla până în prezent.

  Întreg setul de acte și materiale inerente acestei proceduri au fost deja expediate colegilor turci, cererea de extrădare având la bază Convenția europeană cu privire la extrădare, semnată la 13 decembrie 1957 la Paris.

  Amintim că, cetățeanul Plahotniuc a fost anunțat în căutare, în contumacie, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare: ”crearea și conducerea unei organizații criminale”, ”escrocherie” și ”spălare de bani”, săvârșite în proporții deosebit de mari.

  În luna iunie curent, Procuratura Generală a solicitat și autorităților din Statele Unite ale Amercii să-l extrădeze pe Plahotniuc, după ce a primit confirmarea aflării acestuia pe teritoriul SUA.

  procuratura.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  LUMEA

  Turcia nu va mai impune persoanelor nevaccinate să facă teste PCR împotriva COVID-19 pentru a putea călători cu avionul, autobuzul sau alte mijloace de...

  LUMEA

  O furtună de zăpadă a paralizat sud-estul Turciei. Stratul de zăpadă, care în unele locuri a ajuns chiar și la jumătate de metru, și...

  LUMEA

  Cinci oameni au murit și 63 au fost răniți în urma puternicei furtuni care a lovit în ultimele două zile regiunea Marmara din Turcia.

  LUMEA

  Douăzeci şi unu de oameni au supravieţuit marţi în urma prăbuşirii unui imobil în Malatya, în estul Turciei, nefiind înregistrat niciun deces la finalul...

  Copyright © 2021