Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Ultima oră! Parlamentul a aprobat Declarația privind statul capturat

  Parlamentul a aprobat Declarația privind statul capturat, prin care se cere demisia a trei judecători ai Curții Constituționale. Pentru au votat 54 de deputați. Proiectul de declarație privind nerecunoașterea deciziei Curții Constituționale potrivit căreia există temei de dizolvare a Parlamentului a fost inclus pe agenda de astăzi a legislativului.

  Inițiativa aparține socialiștilor care solicită demisia celor trei judecători ai Curții Constituționale care au decis că există temei de dizolvare a Parlamentului.

  Includerea proiectului pe agendă a fost susținută de deputații din Partidul Șor și platforma „Pentru Moldova”.

  PAS a anunțat că părăsește sala Parlamentului, iar Platforma DA a cerut o pauză.„Azi o să fie o zi a populismului și a atacului asupra instituțiilor de stat, în special a Curții Constituționale. PAS nu va participa la acest circ ieftin, vă lăsăm în intimitatea dvs. Cetățenii o să vadă cât de disperată este această alianță în contextul alegerilor anticipate inevitabile”, a declarat liderul fracțiunii PAS, Igor Grosu.

  Amintim că, la 15 aprilie, Curtea Constituțională a decis că au fost întrunite condițiile care permit dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

  Astfel, șeful statului trebuie să semneze decretul de dizolvare și să anunțe data scrutinului anticipat. Totuși, Legislativul nu poate fi dizolvat pe perioada stării de urgență, instituită în Republica Moldova până la data de 30 mai.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  Sinteza.org

  TOP 24 de ore

  Facebook

  POLITICA

  Astăzi, în cadrul primei ședințe plenare din sesiunea de toamnă curentă a Parlamentului, va fi pus în aplicare sistemul electronic de vot.

  SOCIAL

  Învățătorii din țară s-ar putea pomeni fără salarii în următoarele luni, iar mai multe instituții de învățământ riscă să fie închise. Declarația le aparține...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea a comentat pe pagina sa de facebook ultimele declarații ale premierului Natalia Gavrilița referitor la o eventuală creștere a prețurilor....

  POLITICA

  Fondul pentru subvenționarea agriculturii nu va fi majorat, iar agricultorii care au suferit în urma dezastrului nu vor primi asistența mult așteptată. Salariile medicilor...

  Copyright © 2021