Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  ULTIMA ORĂ! Igor Dodon a promulgat „legea miliardului” și cea privind micșorarea vârstei de pensionare

  Anularea legii miliardului, dar și inițiativa privind micșorarea vârstei de pensionare au fost promulgate de președintele Igor Dodon. Anunțul a fost făcut în cadrul emisiunii live. Șeful statului a precizat, că dacă opoziția parlamentară, formată din PAS-DA-PDM și Candu, vrea să le anuleze la Curtea Constituțională, nu au decât să o facă. În acest caz, oamenii trebuie să cunoască, cine, din nou, a pus pe umerii lor povara miliardului furat, a mai spus Dodon.

  „Anularea “ligii miliardului” este criticată de cei, care au furat miliardul, inclusiv dl Filip era ministru, Candu, dna Sandu a votat pentru această Lege ca să fie pusă pe umerii cetățenilor. Anularea acestei legi a fost un obiectiv al meu pe tot mandatul de Președinte. Și dvs, stimați deputați PAS și DA, ați promis. Mai înțeleg Filip și Candu niciodată nu au vorbit de anularea legii miliardului. Acolo sunt cele mai mari interese, Procuratura va explica. Dar PAS și DA ați ieșit în fața Parlamentului, ați protestat cerând anularea. Vreți să mergeți la curte să contestați? Mergeți, anulați. Oamenii să vadă cine a pus din nou miliardul pe umerii lor”, a declarat președintele.

  În cazul legii care micșorează vârsta de pensionare, Igor Dodon a explicat că PSRM și opoziția au viziuni diferite în ceea ce ține rezolvarea problemei pensionarilor.

  “Numărul de pensionari în Moldova este mai mare decât numărul celor care muncesc. Oponenții noștri au decis să facă mai puțini pensionari. Adică să moară, să nu ajungă la pensionare. Abordarea noastră este alta. Hai să majorăm numărul locurilor de muncă, să dăm pensii la părinții noștri, buneii noștri”, a spus președintele.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  facebook.com

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Astăzi, la 50 de zile de la sărbătoarea Sfintelor Paşti, creştinii ortodocşi prăznuiesc Sfînta Treime, Cincizecimea, cunoscută în popor ca Duminica Mare. Cu prilejul...

  POLITICA

  La întrevederea lui Igor Dodon și Constantin Starîș cu diaspora moldovenească din Moscova și din centrul Rusiei, sala a fost neîncăpătoare.

  SOCIAL

  Marșul pentru susținerea familiei tradiționale, la care au participat azi zeci de mii de tinere familii, reprezentanți ai bisericii și alți doritori, demonstrează că...

  POLITICA

  Președintele PSRM Igor Dodon împreună cu secretar executiv al Partidului Comuniștilor, Constantin Starîș, astăzi, la Palatul Tineretului din Sankt-Petersburg au avut loc o întâlnire...

  Copyright © 2021