Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Ultima oră: Autoritățile au instituit stare de alertă în ceea ce privește aprovizionarea țării cu gaze naturale

  Comisia pentru Situații Excepțională a decis stabilirea stării de alertă în ceea ce privește aprovizionarea țării cu gaze naturale. Anunțul a fost făcut, în această seară după ședința comisiei, de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu.

  ”Anunțăm stare de alertă anume pentru a preveni declanșarea unei situații de urgență și pentru a fi pregătiți de orice scenariu. Starea de alertă este pentru ca instituțiile responsabile să poată întreprinde măsuri concrete de protejare a cetățenilor și a securității energetice a țării”, a spus Spânu.

  Potrivit ministrului, starea de alertă a fost decisă în baza hotărârii de Guvern cu privire la situațiile excepționale pe piața gazelor naturale.  

  Comisia a mai decis ca Guvernul să stabilească măsuri compensatorii pentru toți consumatorii, inclusiv juridici, în vederea unei creșteri a prețurilor la gazele naturale. De asemenea, s-a decis eliberarea păcurii din rezerva de stat astfel ca să fie redus consumul de gaz la Termoelectrica. Totodată, s-a impus obligația către Energocom în vederea achiziționării de gaze din Ucraina și România pentru viitoarele luni. 

  Spânu a reiterat că în continuare se poartă negocieri pentru ca contractul de aprovizionare cu gaze naturale cu Gazprom să fie semnat în condiții bune pentru Republica Moldova.

  facebook.com

  Facebook

  LUMEA

  Starea de alertă pe teritoriul României a fost prelungită cu încă 30 de zile începând de luni, 14 decembrie, potrivit unei hotărâri de guvern...

  Copyright © 2021