Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Ultima lună de compensații

  Luna martie este ultima din acest sezon când Guvernul ne alocă compensații la gaz. De la anul vor primi ajutor doar familiile vulnerabile. Despre aceasta anunță ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spătari. În cadrul unei emisiuni la postul de televiziune N4, Spătari a îndemnat populația să nu mulțumească Guvernului pentru compensații, pentru că acesta este un lucru normal, doar că ele, se termină.

  Marcel Spătari, ministrul Muncii și Protecției Sociale al RM

  „Nu trebuie să-i mulțumiți guvernului. Compensațiile la gaze naturale sunt un lucru normal, într-o societate normală, atunci când există astfel de creșteri anormale ale prețurilor».

  Spătari susține că în următoarea perioadă rece a anului, ajutor de la guvern vor primi doar familiile vulnerabile care vor trebui să depună o cerere ce va conține descrierea profilului persoanelor, dar și a gospodăriei, exact ca și în cazul ajutoarelor sociale.

  Marcel Spătari, ministrul Muncii și Protecției Sociale al RM

  «Mecanismul este pentru perioada în care factura la încălzire este extraordinar de dureroasă pentru familie, e normal. Ne ajustăm și pregătim un nou mecanism de a ajuta familiile vulnerabile din punct de vedere energetic. Ce înseamnă asta? Până acum, în această iarnă, pentru că a trebuit să reacționăm foarte rapid și nu avem instrumentele disponibile, am compensat tuturor – care a fost o idee bună pentru că la această creștere a prețurilor, peste 90 la sută din populație era afectată și putea fi considerată vulnerabilă pentru că era atât de mare creșterea prețurilor».

  În cazul facturilor pentru energia electrică, ministrul PAS susține că la moment se elaborează un mecanism de oferire a compensațiilor care însă va fi unul mult mai simplu. Amintim că, luna martie încheie perioada de compensare de către Guvern a facturilor la consumul de gaz natural și energia termică, achitate de cetățeni.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021