Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Noutăţi

  UE oferă 40 de milioane de euro Armatei moldovenești

  ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

  Consiliul European a adoptat o măsură de asistență, în cadrul Instrumentului European pentru Pace, în valoare de 40 de milioane de euro în beneficiul Forțelor Armate ale Republicii Moldova.

  Potrivit unui comunicat de presă, măsura de asistență va întări capacitățile unităților de logistică, mobilitate, comandă și control, apărare cibernetică, recunoaștere aeriană fără pilot și comunicații tactice ale Forțelor Armate ale Moldovei prin furnizarea de echipamente, provizii și servicii relevante, inclusiv instruire legată de echipamente.

  Această măsură de asistență va completa măsura de asistență de 7 milioane de euro adoptată în decembrie 2021, care consolidează capacitățile Serviciului Medical Militar și Batalionului de Inginerie al Forțelor Armate.

  „Cea mai recentă măsură de asistență este dovada angajamentului UE de a consolida capacitățile Republicii Moldova în scopul consolidării securității naționale, stabilității și rezilienței acesteia”, se mai specifică în comunicat.

  Potrivit Consiliului UE, Instrumentul European pentru Pace a fost înființat în martie 2021 pentru a finanța toate acțiunile politicii externe și de securitate comune în domeniul militar și cel al apărării, cu scopul de a preveni conflictele, de a menține pacea și de a consolida securitatea și stabilitatea internațională.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  diez.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  SOCIAL

  Municipalitatea a alocat pentru aceste lucrări peste 2 milioane de lei, iar primăria locală 126,5 mii de lei, pentru lucrările de termoizolare și restaurare...

  ECONOMIE

  Directorul Moldovagaz, Vadim Ceban, confirmă că SA „CET-Nord” a achitat integral datoria istorică către Moldovagaz. Potrivit lui, în contul Moldovagaz a ajuns 77 de...

  Noutăţi

  Peste opt sute de recruţi vor fi încorporaţi, în perioada 25-28 iulie, pentru îndeplinirea serviciului militar în termen. Potrivit şefului Centrului Gestionare Resurse de Mobilizare...

  ECONOMIE

  Astăzi șoferii vor plăti 11,56 lei statului pentru fiecare litru de benzină procurat, ceea ce este cu 2,52 lei/litru mai mult decât acum jumate de an,...

  Copyright © 2021