Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Noutăţi

  UE oferă 40 de milioane de euro Armatei moldovenești

  ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

  Consiliul European a adoptat o măsură de asistență, în cadrul Instrumentului European pentru Pace, în valoare de 40 de milioane de euro în beneficiul Forțelor Armate ale Republicii Moldova.

  Potrivit unui comunicat de presă, măsura de asistență va întări capacitățile unităților de logistică, mobilitate, comandă și control, apărare cibernetică, recunoaștere aeriană fără pilot și comunicații tactice ale Forțelor Armate ale Moldovei prin furnizarea de echipamente, provizii și servicii relevante, inclusiv instruire legată de echipamente.

  Această măsură de asistență va completa măsura de asistență de 7 milioane de euro adoptată în decembrie 2021, care consolidează capacitățile Serviciului Medical Militar și Batalionului de Inginerie al Forțelor Armate.

  „Cea mai recentă măsură de asistență este dovada angajamentului UE de a consolida capacitățile Republicii Moldova în scopul consolidării securității naționale, stabilității și rezilienței acesteia”, se mai specifică în comunicat.

  Potrivit Consiliului UE, Instrumentul European pentru Pace a fost înființat în martie 2021 pentru a finanța toate acțiunile politicii externe și de securitate comune în domeniul militar și cel al apărării, cu scopul de a preveni conflictele, de a menține pacea și de a consolida securitatea și stabilitatea internațională.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  diez.md

  ECONOMIE

  În perioada 7-13 noiembrie, Serviciul Vamal a încasat la bugetul de stat peste 700,23 de milioane de lei (circa 35,3 mln de euro). Potrivit...

  ECONOMIE

  Consumatorii casnici au achitat 351,3 mil. de lei pentru gazul livrat în luna octombrie, anunță Moldovagaz. „În luna octombrie au fost furnizate gaze naturale...

  Noutăţi

  În perioada 10-16 octombrie, Serviciului Vamal a încasat la bugetul de stat peste 622 de milioane de lei (aproximativ 31,1 mln de euro), cu...

  ECONOMIE

  Bunuri de aproximativ 21 de milioane de lei au fost indisponibilizate de Agenţia de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI), din cadrul CNA, în baza...

  Copyright © 2021