Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Ucraina trebuie să ofere răspunsuri

  Ucraina trebuie să ofere răspunsuri în cazul scandalos cu privire la răpirea magistratului Ceaus. Astfel a răspuns liderul PSRM, Igor Dodon la întrebarea jurnaliștilor Accent TV, dacă în elucidarea acestui caz vor fi antrenați experți din afara țării. În tradiționala sa emisiune live de vineri, Dodon a explicat și de ce nu a oferit azil politic judecătorului ucrainean.

  Igor Dodon susține că în elucidarea cazului Ceaus nu este necesară antrenarea specialiștilor din exterior.

  Igor Dodon, președintele PSRM

  Eu cred că și RM are specialiști buni însă trebuie să existe o conclucrare cu autoritățile din Ucraina. Serviciile speciale din Ucraina trebuie să vină cu răspunsuri pentru că vedem investigațiile americane, rise.md care spun clar că în spatele răpirii stau serviciile ucrainene. Înțelegem că dacă instituția prezidențială nu vrea să se implice de teamă că se va găsi o legătură cu acest caz, atunci de aceasta trebuie să se ocupe Parlamentul

  În același context, liderul socialiștilor susține că nu a oferit azil politic judecătorului ucrainean pe motiv că acesta trebuie să răspundă în fața legii în țara sa. Igor Dodon a menționat că în perioada mandatului său de șef de stat a avut mai multe solicitări de a oferi azil politic, dar toate au fost respinse pe motiv că cel care a încălcat legea trebuie să răspundă în fața legii în statul său.

  Igor Dodon, președintele PSRM

  „Nu am acordat azil politic nimănui, pentru că eu consider că cei care fug de justiție în țările lor nu au ce căuta adăpost politic în Republica Moldova. Au încălcat legea, atunci să răspundă în fața legii în țara din care sunt ei, dar procedura de deportare trebuie să fie una legală. Este foarte straniu ceea ce s-a întâmplat. În Parlament se creează o Comisie de către PSRM și eu cred că în 2-3 săptămâni în urma comisiei create noi vom afla multe lucruri care ne vor uimi probabil.

  Mai mult, Dodon spune că serviciile secrete din Ucraina puteau să desfășoare această operațiune doar cu implicarea SIS-ului din RM, nu a MAI-ului așa cum încearcă să sugereze unii deputați din PAS.

  Igor Dodon, președintele PSRM

  Eu aștept cu nerăbdare să văd ce va spune comisia și să ne răspundă la întrebarea dacă a fost sau nu implicat SIS-ul din Republica Moldova în această operațiune specială și de ce Maia Sandu, președintele țării, nu a avut o poziție foarte clară în acest caz”

  Amintim că judecătorul ucrainean a fost răpit pe 3 aprilie curent chiar în centrul Chișinăului. Dispariția acestuia a fost anunțată de avocatul moldovean Iulian Balan. El a făcut un apel către Președinția Republicii Moldova, Procuratura Generală, SIS și toate organele de forță.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020