Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Ucraina și-a deschis granițele. Condițiile de călătorie

  Ucraina permite, începând de astăzi, accesul cetățenilor străini pe teritoriul țării sale, inclusiv cu scopul tranzitării acesteia. Decizia a fost luată de Cabinetul de miniștri al Ucrainei, care a actualizat restricțiile privind intrarea în țara vecină.

  Persoanele care intenționează să intre sau să tranziteze teritoriul statului ucrainean vor trebui să respecte o serie condiții privind nerăspândirea COVID-19.

  Obligatoriu, la punctul de trecere a frontierei, fiecare persoană va prezenta polița de asigurare, care va servi drept garanție pentru achitarea cheltuielilor legate de tratamentul privind COVID-19.

  La punctul de trecere, va fi prezentat rezultatul negativ pentru COVID-19 (prin metoda PCR),  test care va fi efectuat în laboratoarele din Republica Moldova nu mai târziu de 48 ore de la data traversării. Informația va fi prezentată  într-o limbă de circulație internațională (preferabil în limba rusă sau engleză).

  Cetățenii Republicii Moldova, care nu vor prezenta rezultatul negativ al testului COVID-19 (prin metoda PCR), vor fi obligați să se izoleze la domiciliu (la rude, prieteni, spații arendate) sau să fie plasați în carantină (spații de observație), pe o perioadă de 14 zile, cu instalarea aplicației „Acțiune acasă” în telefonul mobil personal.

  Tranzitarea teritoriului Ucrainei în ambele sensuri de către cetățenii Republicii Moldova, fără plasarea în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile, poate fi realizată în baza prezentării unei dovezi a faptului că tranzitarea va fi efectuată pe parcursul a două zile. Drept dovadă  poate servi biletul de călătorie, cu autocarul sau cu  avionul, și polița de asigurare pentru achitarea cheltuielilor legate de tratarea COVID-19.

  Polița de asigurare pentru acoperirea costurilor tratamentului COVID- urmează să fie emisă de către o companie de asigurări din Ucraina sau din străinătate, care are reprezentanță în Ucraina, sau care are un partener în țara vecină.

  a-tv.md

   

  Facebook

  LUMEA

  În Ucraina, prețul la energia electrică se va dubla din 1 iulie 2021. Despre aceasta scrie presa de la Kiev, făcând referire la ultimele...

  LUMEA

  Frontierele Bulgariei se vor deschide turiștilor de la 1 mai. Autoritățile bulgare au decis să deschidă granițele.

  LUMEA

  Capitala Ucrainei, Kiev, va impune un lockdown strict începând de luni, 5 aprilie, a anunţat miercuri primarul Vitali Kliciko, pe fondul previziunilor sumbre despre...

  LUMEA

  În Ucraina a început miercuri vaccinarea împotriva COVID-19; primii imunizaţi la coronavirus vor fi medicii, informează Reuters.

  Copyright © 2021