Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Ucraina și-a deschis granițele. Condițiile de călătorie

  Ucraina permite, începând de astăzi, accesul cetățenilor străini pe teritoriul țării sale, inclusiv cu scopul tranzitării acesteia. Decizia a fost luată de Cabinetul de miniștri al Ucrainei, care a actualizat restricțiile privind intrarea în țara vecină.

  Persoanele care intenționează să intre sau să tranziteze teritoriul statului ucrainean vor trebui să respecte o serie condiții privind nerăspândirea COVID-19.

  Obligatoriu, la punctul de trecere a frontierei, fiecare persoană va prezenta polița de asigurare, care va servi drept garanție pentru achitarea cheltuielilor legate de tratamentul privind COVID-19.

  La punctul de trecere, va fi prezentat rezultatul negativ pentru COVID-19 (prin metoda PCR),  test care va fi efectuat în laboratoarele din Republica Moldova nu mai târziu de 48 ore de la data traversării. Informația va fi prezentată  într-o limbă de circulație internațională (preferabil în limba rusă sau engleză).

  Cetățenii Republicii Moldova, care nu vor prezenta rezultatul negativ al testului COVID-19 (prin metoda PCR), vor fi obligați să se izoleze la domiciliu (la rude, prieteni, spații arendate) sau să fie plasați în carantină (spații de observație), pe o perioadă de 14 zile, cu instalarea aplicației „Acțiune acasă” în telefonul mobil personal.

  Tranzitarea teritoriului Ucrainei în ambele sensuri de către cetățenii Republicii Moldova, fără plasarea în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile, poate fi realizată în baza prezentării unei dovezi a faptului că tranzitarea va fi efectuată pe parcursul a două zile. Drept dovadă  poate servi biletul de călătorie, cu autocarul sau cu  avionul, și polița de asigurare pentru achitarea cheltuielilor legate de tratarea COVID-19.

  Polița de asigurare pentru acoperirea costurilor tratamentului COVID- urmează să fie emisă de către o companie de asigurări din Ucraina sau din străinătate, care are reprezentanță în Ucraina, sau care are un partener în țara vecină.

  Telegram channel

  a-tv.md

   

  Facebook

  Noutăţi

  În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 329.382 de traversări pe parcursul săptămânii trecute, iar valorile traficului de mijloace de...

  SOCIAL

  Doi cetățeni ai Statului Israel și un cetățean nigerian sunt cercetați pentru tentativa trecerii frontierei Republicii Moldova cu obiecte interzise sau documente false. Aseară,...

  Noutăţi

  Angajații Poliției de Frontieră au depistat în fluxul de călători doi străini care au prezentat permise de conducere falsificate. În ambele cazuri, șoferii și-ar...

  LUMEA

  Un prim caz de variolă a maimuţei a fost confirmat joi în Ucraina la un pacient care a fost spitalizat, a anunţat Ministerul Sănătăţii,...

  Copyright © 2021