Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Ucraina: Capitala Kiev intră în lockdown de luni pe fondul unui număr record de decese asociate COVID-19

  Capitala Ucrainei, Kiev, va impune un lockdown strict începând de luni, 5 aprilie, a anunţat miercuri primarul Vitali Kliciko, pe fondul previziunilor sumbre despre o nouă creştere a infectărilor şi al unui număr record de decese într-o singură zi, transmite Reuters.

  Ministrul sănătăţii Maksim Stepanov a anunţat că, în ultimele 24 de ore, în ţară s-au înregistrat 407 decese asociate COVID-19, şi a avertizat că numărul infectărilor va creşte în următoare 1-2 săptămâni.

  Ucraina, ţară cu 41 milioane de locuitori, a început vaccinarea anti-COVID-19 luna trecută şi, până miercuri, 231.564 de persoane primiseră o primă doză, însă ministrul Stepanov a descris situaţia ca ‘suficient de tensionată’.

  Capitala Kiev, unde se înregistrează cea mai mare rată de infectare, va restricţiona transportul public şi va închide toate şcolile şi grădiniţele în perioada 5 aprilie – 16 aprilie, a transmis Kliciko.

  ‘Nu avem nicio altă opţiune. Altfel, vor fi sute de decese în fiecare zi’, a scris el pe mesageria Telegram.

  Primarul anunţase în cursul zilei încă 35 de decese în capitală, unde spitalele dedicate pacienţilor cu COVID-19 sunt pline în proporţie de 80%.

  O creştere considerabilă a infectărilor săptămâna trecută, cu un record de 18.132 în 24 de ore, a determinat aproape jumătate din regiunile ţării să impună un lockdown strict.

  Potrivit ministrului sănătăţii, în ultimele 24 de ore au fost raportate 11.226 de cazuri noi de infectare, ce ridică bilanţul de la debutul pandemiei la 1.674.168.

  Ucraina a primit 500.000 de doze de vaccin Covishield (dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford, şi care se fabrică în India) în februarie şi primul lot de 215.000 de doze de vaccin chinezesc Sinovac.

  Pe parcursul lui 2021 se aşteaptă să sosească în Ucraina 37 milioane de doze de vaccin, cu care Ministerul Sănătăţii speră că va fi imunizată majoritatea populaţiei adulte, a afirmat Stepanov într-o reuniune de guvern televizată.

  agerpres.ro

  TOP 24 de ore

  Facebook

  LUMEA

  Un acord pentru deblocarea exporturilor de cereale din Ucraina prin Marea Neagră va fi semnat, vineri, la Istanbul, la ora locală 16:30, de către...

  Noutăţi

  Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov susține că, prin acordarea statutului de state-candidate la aderarea la UE pentru Moldova și Ucraina, Bruxelles-ul ar fi...

  LUMEA

  Macao a intrat luni în primul lockdown de la începutul pandemiei pentru a opri cel mai grav val de coronavirus, ceea ce a dus...

  LUMEA

  Președintele Vladimir Zelensky consideră că Ucraina va trebui să treacă prin „cea mai grea iarnă din toți anii de independență”, de aceea trebuie să...

  Copyright © 2021