Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Turnul Eiffel se redeschide vineri pentru vizitatori

  Turnul Eiffel se redeschide vineri pentru vizitatori, după mai multe luni în care a fost închis din cauza restricţiilor asociate epidemiei de coronavirus, informează dpa.

  Biletele vândute online în avans pentru redeschiderea acestui monument emblematic al orașului Paris s-au epuizat, transmite Agerpres.

  Turnul a fost închis pentru vizitatori la sfârşitul anului trecut şi, deşi se spera la o redeschidere în decembrie, condiţiile sanitare nu au permis până acum acest lucru.

  A fost a doua închidere a turnului din cauza coronavirusului, după ce accesul a fost limitat parţial în primăvara anului 2020, când virusul a început să se răspândească în Europa.

  Pentru moment, vizitatorii trebuie să poarte măşti sanitare şi să păstreze distanţarea fizică.

  Începând din 21 iulie, normele mai dure vor intra în vigoare în Franţa, iar vizitatorii vor trebui să prezinte un test negativ pentru COVID-19 sau dovada vaccinării ori a recuperării după boală. Tinerii şi copiii sunt scutiţi pentru moment de aceste cerinţe.

  Turnul Eiffel, cu o vechime de peste 130 de ani, primeşte de obicei anual circa 7 milioane de vizitatori. Anul trecut a existat o scădere accentuată a numărului de turişti din cauza restricţiilor asociate coronavirusului şi a lipsei vizitatorilor internaţionali.

  Monumentul, cunoscut şi sub numele de dame de fer în Franţa, a fost construit pentru Expoziţia Universală de la Paris şi finalizat în 1889.

  Digi24.ro

  LUMEA

  Australian Museum, cel mai vechi muzeu din Australia, îşi va redeschide sâmbătă porţile după o renovare de 57,5 milioane de dolari australieni (circa 42,55...

  Copyright © 2021