Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Turcia, în lockdown național de peste două săptămâni, relaxează restricțiile de zi pe timpul săptămânii

  Turcia va începe relaxarea carantinei generalizate, începând de luni, și va permite circulația pe timp de zi. Circulația pe timp de noapte și în weekend va rămâne, însă, restricționată, au anunțat autoritățile de la Ankara, citate de Reuters.

  Anunțul a fost făcut de președintele țării, Recep Erdogan, care a spus, vineri, că restricțiile vor fi relaxate gradual. Carantina generală a fost impusă în Turcia în urmă cu peste două săptămâni pentru a opri un val puternic de infectări cu coronavirus.

  Conform autorităților turce, restricțiile vor fi relaxate mai semnificativ începând cu luna iunie.

  Turcia a accentuat restricțiile după ce numărul de cazuri zilnice a început să depășească 60.000 în aprilie, una dintre cele mai ridicate din lume. Numărul deceselor depășea 400 de pe zi.

  Până în data de 1 iunie, turcii vor trebui să rămâne în case între orele 21:00 și 5:00 pe zilelor săptămânii, iar în weekend, aceleași restricții sunt valabile toată ziua, cu excepția urgențelor.

  După impunerea carantinei, numărul de cazuri zilnice s-a micșorat puternic, ajungând la aproximativ 11.000 pe zi, dar totuși peste limita de 5.000 pe care Erdogan și stabilit-o la începutul carantinei.

  În jur de 10,8 (13% din populația țării) milioane de oameni au fost vaccinați complet, în Turcia, iar 14,9 milioane au fost imunizați doar cu prima doză de ser.

  digi24.ro

  Facebook

  SOCIAL

  Potrivit edilului, scopul este de a evita aglomerațiile în policlinici și a reuși să ajutăm cât mai multă lume.

  LUMEA

  Căderile masive de zăpadă au provocat haos în Turcia, unde cel puţin trei persoane şi-au pierdut viaţa în urma unui accident de autobuz produs...

  SOCIAL

  În Republica Moldova am putea ajunge la peste 10 mii de infectări cu COVID-19 pe zi. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Ala...

  POLITICA

  Șase deputați au lipsit astăzi de la ședința Legislativului fiind infectați cu COVID-19.

  Copyright © 2021