Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Turcia cuprinsă de flăcări

  Nici incendiile și nici pandemia nu împiedică moldovenii să plece în vacanță în Turcia, țara care, în acest moment, se confruntă cu focare de vegetație uriașe. Șefii agențiilor de turism spun că, în pofida incendiilor, Turcia continuă să rămână în topul preferințelor de călătorii ale moldovenilor. Presa turcă scrie că focul a fost creat intenționat de gruparea teroristă „Copiii Focului”, iar un suspect a fost deja reținut.

  În prezent, cinci incendii de pădure au cuprins provinciile stațiunilor Antalya și Mugla, iar alte peste 100 de focare, din diferite regiuni ale țării, au fost lichidate. Opt persoane au murit și peste 800 au fost rănite, în urma incendiilor. Patronii agențiilor de turism spun că, dacă autoritățile din Turcia, vor decreta în întreaga țară stare de urgență din cauza indendiilor, atunci firmele turistice vor suporta toate cheltuielile pentru transportarea moldovenilor la Chișinău.

  Victoria Zavatin, director agenție de turism

  “Nu a fost decretată de Guvernul Republicii Turce forța majoră, atunci fiecare turist își asumă responsabilitatea de a veni înapoi în țară din banii proprii. Însă operatorul din Turcia, partenerii noștri, își asumă responsabilitatea de a schimba hotelul turistic în caz că hotelul a luat foc.”

  Patronii agențiilor de turism spun că din cauza incendiilor din Turcia s-au pomenit în situații excepționale.

  Victoria Zavatin, director agenție de turism

  “A ars un hotel drastic în regiunea Bodrum –ului, toți turiștii au fost evacuați pe luntre pe mare, la unii turiști a ars chiar pașapoartele au mers cu reprezentantul operatorului la consulat și au modificat deja actele și au reușit și au ajuns înapoi acasă.”

  Olga Radu, o tânără din Republica Moldova, care se află acum în vacanță în Turcia, la o distanță de 100 de km de Antalya, orașul unde a izbucnit unul din focare, ne-a povestit cum stau lucrurile acolo.

  OLGA RADU

  „Dacă ieri clădirile din îndepărtare puteau fi văzute cu ușurință astăzi deja nu mai este așa, acestea sunt practic înghițite de smogul dens și înecăcios. Afară se simte un miros de fum, ce-i drept nu foarte înecăcios, deci se poate respira cu ușurință, iar la o distanță de aproximativ zece minute se pot vedea elicopterele și avioanele speciale, care vin să se alimenteze în apele Mării Mediterane după care se îndreaptă spre Antalya.”

  Olga spune că moldovenii care se află acum în vacanță în Turcia, nu sunt speriați de incendii și continuă să se odihnească. În altă ordine de idei, presa din Turcia scrie că incendiile au fost provocate de organizația teroristă “Copiii focului”. Membrii organizației sunt nemulțumiți că regimul turc nu reacționează la mesajele lor. Autoritățile turcești nu au comentat deocamdată aceste informații. Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat anterior că, incendierea deliberată a fost cauza incendiilor. Demnitarul a promis că-i va găsi pe toți cei care „ard pădurile”. Un suspect a fost deja reținut.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021