Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Turcia continuă operaţiunile de salvare după seism. Bilanţul deceselor a ajuns la 81

  Operaţiunile de salvare au continuat luni în opt clădiri din oraşul Izmir, în vestul Turciei, au anunţat autorităţile, în timp ce numărul deceselor în urma seismului produs vineri în regiunea Mării Egee a ajuns la 81, relatează Reuters.

  Autorităţile turce au declarat că 79 de persoane şi-au pierdut viaţa în Izmir, iar doi adolescenţi au murit pe insula greacă Samos.

  Peste 3.500 de corturi şi 13.000 de paturi au fost livrate pentru a oferi adăpost temporar persoanelor afectate, conform Autorităţii turce pentru gestionarea dezastrelor şi a situaţiilor de urgenţă (AFAD), care a precizat că 962 de persoane au fost rănite în urma seismului de vineri.

  Până în prezent au fost externate din spitale peste 740 de persoane, a mai spus AFAD.

  Turcia este situată la intersecţia mai multor falii geologice şi este predispusă la cutremure. În 1999, două seisme puternice au dus la moartea a 18.000 de persoane în nord-vestul Turciei.

  Seismul de vineri care, potrivit Institutului Kandilli, cu sediul la Istanbul, a avut o magnitudine de 6,9, a avut epicentrul în Marea Egee, la nord-est de Samos.

  agerpres.ro

  Facebook

  SOCIAL

  La 15 noiembrie, în Moldova vor fi aduse primele 41 din cele 168 de ambulanțe procurate din Turcia.

  LUMEA

  Bilanţul deceselor în urma seismului produs vineri în vestul Turciei a ajuns marţi la 100, a anunţat Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor şi Urgenţelor (AFAD)...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a semnat astăzi cererea prin care solicită autorităților competente ale Turciei extrădarea fostului lider PD pentru a fi tras la...

  SOCIAL

  Turcia a donat astăzi țării noastre un lot de echipamente medicale de protecție.

  Copyright © 2020