Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Turcia: 35 de persoane rănite într-un seism cu magnitudinea 5,9 produs în nord-vestul ţării

  Un seism cu magnitudinea 5,9 care s-a produs miercuri dimineaţa în nord-vestul Turciei s-a soldat cu rănirea a 35 de persoane, dintre care una se află în stare critică, au anunţat autorităţile turce, relatează AFP.

  Institutul de Geofizică din Statele Unite (USGS) a înregistrat o magnitudine a seismului de 6,1, în timp ce Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC) a stabilit o magnitudine de 6.

  Cutremurul, produs la o adâncime de circa zece kilometri, a avut loc la ora 04:08 (01:08 GMT) la aproximativ 170 km est de Istanbul, cel mai mare oraş din ţară, a anunţat USGS.

  Autorităţile turce au anunţat că magnitudinea seismului a fost de 5,9, iar epicentrul cutremurului a fost localizat în Gölyaka, în provincia Düzce, în nord-vestul ţării.

  „Avem 35 de răniţi, dintre care unul în stare critică”, a declarat ministrul turc al sănătăţii, Fahrettin Koca.

  Persoana internată în stare critică a fost rănită după ce a sărit de pe balcon din cauza stării de panică, au precizat autorităţile.

  „Am fost treziţi de un zgomot puternic şi de o zguduitură. Am ieşit afară panicaţi”, a declarat pentru AFP Fatma Colak, o localnică din Düzce.

  Potrivit ministrului turc de Interne, Süleyman Soylu, cutremurul nu ar fi provocat pagube semnificative în localităţile afectate şi nici victime.

  „Au fost înregistrate 70 de replici, inclusiv şase cu magnitudinea 4”, a anunţat el.

  Teama de eventualitatea producerii altor cutremure i-a determinat pe mulţi locuitori din Düzce să rămână afară din locuinţe timp de două ore după seism, a informat presa turcă.

  Turcia este situată pe mai multe plăci tectonice, ceea ce determină o activitate seismică intensă. Unul dintre cele mai grave cutremure din ultimii ani a avut loc în octombrie 2020 în oraşul Izmir de la Marea Egee, în care şi-au pierdut viaţa peste 100 de persoane.

  agerpres.ro

  Click to comment

  Leave a Reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  Facebook

  LUMEA

  Cel puţin 68 de persoane au fost rănite în urma unui seism cu magnitudinea 5,9 care s-a produs miercuri dimineaţă în vestul Turciei, a...

  LUMEA

  Un cutremur puternic s-a produs luni dimineață în largul insulei grecești Creta, dar nu au fost raportate pagube. Cutremurul a avut magnitudinea 5,5, a...

  LUMEA

  Un cutremur cu magnitudinea 5,6, care s-a produs la adâncime mică, a lovit, miercuri dimineaţă, vestul Nepalului, provocând moartea a cel puţin cinci persoane,...

  Noutăţi

  Un cutremur cu magnitudinea de 5,4 s-a produs, joi dimineață, la ora locală 6.50, în zona seismică Vrancea, conform informaţiilor publicate de Institutul Naţional...

  Copyright © 2021